От "Спаси София" представиха предложения за Бюджет 2022 на столицата

  • 28 февруари 2022 14:24

  • 437
  • 2
От "Спаси София" представиха предложения за Бюджет 2022 на столицата
© Спаси София
Слушай новината Слушай новината

Гражданската организация Спаси София, начело с независимия общински съветник Борис Бонев, представиха днес своите предложения за ключови проекти, които да бъдат включени в общинския бюджет за тази година.

Предложенията са съсредоточени в няколко стратегически направления, сред които фокус в кварталите, подобряване на транспорта, спортната инфраструктура и градското озеленяване. “Всички предложени инвестиции са в кварталите, за да може най-накрая столичани да видят подобрения на средата около домовете им. Време е общинските инвестиции да бъдат насочени там, където живеят повече хора.” - категоричен е Борис Бонев. 

Борис Бонев разкри ще става ли кандидат за кмет на София от ПП и обяви: Фандъкова ни взима за глупаци

Основна част от предложенията на Спаси София касаят конкретни проекти за изграждане на спортни съоръжения из целия град. Сред тях са нов скейт парк в Северния парк, писта за бягане със специална настилка в Южния парк и байк парк в Орландовци. “Целим качествено нови възможности за спорт и отдих, каквито в София досега не е имало. От години се говори за нуждата от повече възможности за безплатен спорт и активен живот в града, но няма резултати. Срещу минимални на фона на бюджета на София инвестиции, активните граждани и младите могат да получат атрактивни места за спорт в близост до домовете им.” - отбелязва Елена Иванова от икономическия екип на Спаси София. .

Устойчивият и безопасен транспорт е втора стратегическа цел на Спаси София, като се предлагат конкретни решения за всички участници в движението. Градските активисти предлагат да се финансират три проекта за ремонт на трамвайни трасета през тази година - по бул. Петър Дертлиев в Люлин и бул.Кн. Мария Луиза, както и средства за проектиране на скоростния рингов трамвай по бул. Тодор Каблешков. “Предлагаме и ремонт на три кръстовища и превръщането им в безопасни и достъпни за всички - в Люлин, Гео Милев и Овча купел. Те се намират на ключови обществени места в кварталите, където пътната безопасност е особено важна.” - споделя Андрей Зографски от транспортния екип на Спаси София, допълвайки, че в предложението им са заделени средства и за довършване на подземния паркинг под метростанция Сливница.

Според Бонев, зеленият, устойчив и комфортен град са критериите на който всички предложени от Спаси София проекти трябва да отговарят. Затова са предвидени средства, които осезаемо подобряват качеството на живота, сред които превръщането на най-голямото междублоково пространство в Люлин в красив квартален парк, ремонт на три ДКЦ-та (в Обеля, Ботунец и Люлин) и училища в Триадица и Лозенец. 

Борис Бонев с още разкрития за уличното осветление в столицата

“Всички наши предложения отразяват убеждението ни, че инвестициите трябва да се насочат в кварталите, които десетки години бяха игнорирани. Те имат нужда от значително подобряване на градската среда, транспорта, достъпа до образование, здраве, зелена и спортна инфраструктура, паркирането… Чакат ни много проблеми за решаване, но с предложенията ни за бюджета на града, ние показваме нова визия и посока за развитие на София. От Спаси София работим за модерна, зелена и комфортна столица, която се грижи за гражданите си и в партньорство с тях решава натрупаните проблеми. Очаквам подкрепа за нашите предложения от всички политически групи в СОС и аргументирани дебати по конкретните предложения. Ако от ГЕРБ отхвърлят всички предложения на опозицията, както са го правили досега, само ще покажат че не разбират колко променена е София и очакванията на софиянци за почтено, диалогично и експертно управление.” - уверен е Борис Бонев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
437 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.28 | 15:00

2
СПАСИ СОФИЯ - ЕДИН ПЕДЕРАСТ И ДВЕ БАЛЪЧКИ

2022.02.28 | 14:50

1
Лай.нари

Добави коментар

Водещи новини