Министър Проданов: Очакваме европейска солидарност за настаняването на украинските бежанци

  • 26 февруари 2022 10:08

  • 442
  • 1
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

„Хора, евакуиращи се от Украйна, пристигат на наша територия. Това, което правим ние е да събираме оферти от собственици на хотели, които да ползваме за бази за настаняването им – разбира се срещу заплащане”.  Това заяви в студиото на „Събуди се” министърът на туризма Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13579

По думите му парите ще дойдат от държавната хазна. „Искаме да предложим нощувка и пълен пансион с изхранването. Това е което сме подали като оферта на хотелиерите. Ще разчитаме разбира се и на европейска солидарност. Защото като най-близка държава до Украйна е нормално бягащите от военните действия да се обърнат към нас”.

Министър Нинова и работодатели обсъдиха последиците за българската икономика от санкциите срещу Русия

„Нямаме абсолютно никакви ограничения – могат да кандидатстват хотелиери от цялата страна, които могат да предоставят подслон и подкрепа. В Министерски съвет ще бъде разположен координационен център, който ще разпределя пристигащите. Надяваме се до понеделник да имаме готовност да свършим това, което се очаква от нас”.

Министърът на туризма заяви, че винаги е бил против налагането на санкции. „Историята показва, че налагането на санкции обикновено касае малките държави като България. Другите намират начини да ги заобиколят. От това страда само българският туризъм. Имаме потенциал да посрещнем 500 хиля руски и над 200 хиляди украински туристи. В това число не слагаме чуждите граждани, които имат собственост в страната ни. Това са близо милион души, които могат да дойдат тук и да похарчат парите си”, посочи той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.02.26 | 13:29

1
ЧЕРВЕН ЦЪРВУЛ ОСТАВКА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини