Премиерът: Човек настръхва, когато знае, че този, който го моли за помощ, може да не е жив в следващите 48 часа

  • 25 февруари 2022 11:37

  • 107454
  • 64
© Bulphoto, архив

Разговорът беше много емоционален, защото в разговорите онлайн се включи и президентът Зеленски. Той беше в бункер. Завърши с думите: "Не знам дали ще ви видя отново пак". Човек настръхва, когато знае, че този, който го моли за помощ и подкрепа, може да не е жив в следващите 48 часа. Това каза пред медиите в Брюксел премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13518

„Това разтърси всички лидери около масата. Няма да има военен конфликт НАТО-Русия, до няколко дни Украйна ще е паднала“, допълни той.

По думите му разговорите за сериозността на санкциите срещу Русия продължават.

„Със сигурност ще засегнат големи сектори на руската икономика, пътуването и активите на важни хора, които са взели решенията за вчерашната агресия. Ние сме партньор на ЕС и НАТО. 1/3 от украинската армия е вече унищожена. Мерките, които идват и които ще бъдат обявени, е за да покаже ЕС, че не може да стои безучастно, когато хората умират“, заяви министър-председателят.

Петков: Военната агресия, на която ставаме свидетели, е абсолютно неприемлива

По думите му никой не е предполагал, че руската атака ще е толкова мащабна.

По отношение на прибирането на сънародниците ни от Украйна, Петков заяви:

„Направен е много сериозен щаб в МвНР. Координираме се с посланиците в съседните държави. Министър Генчовска се е отдала на каузата. Министър Лорер й помага. Невероятно е, че това се случва сега. Не само остро ще осъждаме, а с един глас подкрепяме тезата, че Руската федерация трябва да бъде наказана за действията си“, подчерта той.

Той посочи, че е наясно, че наложените санкции няма да успеят да повлияят персонално на руския президент Владимир Путин.

„Нямаше глас за меки мерки. България няма да се дели от групата и да имаме по-уклончиви мнения. Не!“, категоричен бе премиерът.

Европейските лидери са обсъдили и енергийната сигурност.

„С Мицотакис говорихме, че гръцката връзка става основен приоритет. Трябва да сме готови за всякакви ситуации, включително ответните санкции. Трябва да помислим как цената на газа в Европа е свързана с цената на тока. В момента има такава директна връзка. Важно е домакинствата във всяка една от страните да не бъдат засегнати и да бъдат укрепени по най-добрия начин“, посочи Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Кличко: С брат ми ще се бием в кървавата война, която ще последва

Той отбеляза, че бежанците не са тези, с които сме свикнали.

„Това са нашите роднини, нашето семейство. Готови сме да ги посрещнем. Това са европейци, интелигентни и образовани хора. Има висококвалифицирани програмисти. Никоя от европейските страни не се страхува от тази бежанска вълна“, обясни Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

„Путин трябва да знае, че всички работим в един глас. Всяко действие има тази цена. Европа ще бъде заедно. Ще работим така, че да не може да избира една страна срещу друга. Всички заедно ще работим срещу хибридните атаки на Русия. Очаквайте всякакви атаки“, предупреди министър-председателят.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
107454 64

Свързани новини

Коментари 64

Добави коментар
✠Пeйo Бокодеров oт Гoлямo Бeлoвo

2022.02.26 | 02:01

58
☞Бoко-Бългaроубиецо, CATAНA-БOKO, ти си нaй-гoлeмият вpаг и гpoбokoпaч на бългapckият нaрoд!: uni.su/6a8FcR ☞Пpи Boйна пъpво ще ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ, и ти cи пъpвият в cпиcъkа!: uni.su/c4mMAd ☞Нe cи миcли, че щe cе измъkнeш!: uni.su/ZnlUdC ☞Oтkpaднaтитe милиapди нямa дa тe cпacят!: uni.su/dwQp5i ☞Чaka тe линч и бecилo koпeлe милициoнepcko гaднo!: uni.su/bwT7KI
✌Гepгaна-Kyрyлaпa✌

2022.02.26 | 02:08

64
Българоубиеца Бойко Методиев Борисов от СИК е човек на Кремъл: uni.su/fo4yB5
✯Велзевул✯

2022.02.26 | 02:07

63
Мафия! Руски депутат прави партия на олигарсите с гербопитеците Росен Плевнелиев и Даниел Митов: uni.su/rXoMC1
☭Лeнa-Tpaвepca☭

2022.02.26 | 02:07

62
Бългaроубиеца Бойко Борисов - Kaнибaла, е най-големият агент на руско влияние в дc-милиционерския-клозет България: uni.su/Y2FUK1
✠Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2022.02.26 | 02:03

61
Преди 33 години, Mилициoнeритe-Caтaниcти-Бългaрoубийци от ДC на БKП, решиха Kонцлaгера-България, да бъде изсточник на секс робини и донори!: uni.su/nwxCQt ☞За целта назначиха турчеещите се цигaни от ДПС за бейове-феодали и им дадоха неограничени правомощия да отвличат, изнасилват, колят и бесят на воля.: uni.su/SYA2gs ☞За 33г. сводниците превърнаха стотици хиляди момичета в робини-проститутки и съсипаха милиони човешки съдби.: uni.su/T9fnHS ☞ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!: uni.su/W567ML ☞ДПС е политическото лице на българската мафия!: uni.su/5AcDnq ☞ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ: uni.su/53Z9us ☞ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!: uni.su/2bjAqk ☞ДПС са бранителите на тайната власт в България!: uni.su/JYd1jX ☞ДПС е името на българската мафия: uni.su/RUHwhv ☞Докладна от убития Ахмет Емин от Козица до Ахмет Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Axмeд Дoгaн: uni.su/zAseVW ☞Боко-българоубиеца целува ръката на Доган-Сопола: uni.su/mzuJNo ☞А овчето стадо не може да проумее, че никакво освобождение не е имало, управляват ни, и продължават да ни държат в робство, но модерно робство, наследниците на тези, които Левски е наричал чорбаджии и изедници, само, че тези неща не са за мозъците на тъпите санирани и ваксинирани офце!: uni.su/gBNGME ☞Цялoто милициoнеро-цигaнcко AБпФK-ДC-кoтилo, съсипало животите на милиони българи, до крaк в трaпа и oтгоре c булдoзерите: uni.su/JRf0sX ♥Кoзият рoг: uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: uni.su/EuHIfV ♥Даваш ли даваш Балканджи Йово: uni.su/glIQ9R ☞Време Разделно: Е1: uni.su/CVMTqR Е2: uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/DMWPKa ♥България над всичко!: uni.su/vOk4Fc ✞Амин✞
Дpaгoмиp oт Нeдaн

2022.02.26 | 02:02

60
Наскоро САТАНИСТКАТА ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека! Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра! Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб! Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите! Не проумявяш ли, че те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са! Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът! Имат на разположение 100 хиляди милиционера-джелати, плюс службите и пенсионираните-милиционери, брой ги половин милион българоубийци! Въпреки, че за статуквото са гласували едва 20% от народа, те се преструктурират и се канят да продължават да узорпират властта, едните като управляващи, другите като уж-опозиция, за пред света! Боко-Сатаната НАДРЪВНИКА!: uni.su/sh6Vd7
ஜ۩☺۩ஜKpиcтинa Kpъcтeвaஜ۩☺۩ஜ

2022.02.26 | 02:02

59
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoкo-Българoубиeцо, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, не я ли чуваш ве гaд cатaнинска! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дaй-Бoже скоро НA БECИЛOTO ДA УBИCНEШ, ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.СВЕЩ скоро да ти палят и ЗАУПОКОЙНА молитва да ти четат... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.И ДЕВЕТ ПЕДИ ДА ПОТЪНЕШ В ЗЕМЯТА ДАНО, мръcна гaдна дoлна твaр пратена от ДЯВOЛА… ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.: uni.su/bwT7KI

2022.02.25 | 18:23

57
Абе Киро , много си се загрижил за Укайна , а това че нашия народ мизерства и изнемогва не е толкова важно ! Пу да ти е.ба майката недоправена , загрижил се за Украйна , педал гнусен !

2022.02.25 | 15:43

56
УКРАЙНА Е ВТОРАТА ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА СЛЕД БЪЛГАРИЯ, 880 Г, МОСКВА НЕ Я Е ИМАЛО НА КАРАТА През 9 век Киев, плащал дотогава данък на Хазарския хаганат, е завладян от варягите Асколд и Дир, изместени малко по-късно от регента на Новгород Олег. По това време на територията на днешна Украйна живеят славянските племена поляни, древляни, северяни, уличи, тиверци и дулеби, както и етническата група рус, чийто произход е спорен. Киев се намира в земите на Рус, заобиколени от тези на поляните, и се превръща в център на държавата Киевска Рус. Владимир I приема християнството за официална религия в Киевска Рус През 11 век Киевска Рус е държавата с най-голяма територия в Европа. На запад тя е наричана Рутения, име, което се запазва по-късно за западните области на страната. През този период се появява наименованието Украйна, с което се означава областта Рус около градовете Киев, Чернигов и Переяслав. Християнството започва да прониква през 9 век, като е прието за държавна религия през 988 г. от великия княз Владимир Велики и за неговите нужди са изпратени свещеници и книги от България. Така Киевска Рус става втората славянска държава, в която намира добър прием и се утвърждава глаголицата, а след това и кирилицата. Въпреки успешното управление на Владимир Мономах, конфликтите между отделните князе на Киевска Рус довеждат до упадък в началото на 12 век. Киев е опустошен от Андрей Боголюбски и столицата на великите князе е преместена във Владимир, на североизток, където се образува Руската държава. В началото на 13 век руските земи и остатъците от Киевска рус са покорени от монголците. Наследник на Киевска Рус през 13 и 14 век в западната част на днешна Украйна са княжествата Галич и Волиния, които през продължителни периоди са обединени. След опустошаването на Киев от Андрей Боголюбски през 1169 г. Галич-Волиния става доминиращата сила в днешна Украйна. През 13 век главен град на княжеството става Лвов, а князете стават васали на Монголската империя. През 14 век Полша и Литва водят продължителни войни срещу монголите и с времето голяма част от Украйна попада под тяхно управление. Ново време Богдан Хмелницки След Люблинската уния от 1569 г. и образуването на Жечпосполита, Украйна става част от Короната на Полското кралство. Междувременно казаците в южните части на днешна Украйна водят постоянни войни с трите си силни съседа – Жечпосполита, Московското княжество и Кримското ханство, васално на Османската империя. Кралете на Жечпосполита полагат усилия да привлекат казаците на своя страна и от началото на 16 век казаците от днешна Украйна са до голяма степен интегрирани в сложната система на Полско-литовската държава. Напрежението между казаци и поляци нараства през първата половина на 17 век, когато на казаците е отказано да получат статута на шляхтата, като в същото време се правят опити те да бъдат закрепостявани. Това довежда до голямото въстание на Богдан Хмелницки, започнало през 1648 г. След въстанието казаците се опитват да запазят автономията си, като се сближат с Русия, и през 1654 г. сключват Переяславския договор с нея. Правителството на Жечпосполита се опитва да постигне компромис с казашката държава и през 1658 г. двете страни подписват Хадиачкия договор, но споразумението е отменено с полско-руския Андрусовски договор от 1667 г., който поделя територията на Украйна между двете страни. През следващите десетилетия украинската автономия в управляваните от Руската империя области напълно изчезват. След трите Подялби на Полша в края на 18 век Галиция е присъединена към Австрийската империя, а останалата част от Украйна – към Русия. В хода на Руско-турските войни Руската империя завладява и южните части на страната. През 19 век украинската интелигенция, вдъхновена от националистическите движения в Европа, прави опити да възроди украинските културни традиции. Руското правителство се отнася отрицателно към тези настроения, като дори забранява използването и изучаването на украински език. В същото време много украинци се интегрират успешно в руското общество. В районите под австрийско управление администрацията оказва натиск срещу идентификацията на местните жители с Русия. Драстичен пример е концентрационният лагер в Талерхоф близо до Грац, където загиват няколко хиляди души. 20 век Специално издание Либекишен Когато Първата световна война и Руската революция от 1917 г. разтърсват Австрия и Русия, украинците се оказват между двете разпадащи се империи. През 1917 и 1918 г. възникват няколко отделни украински държави – Украинска народна република, Хетманат, Западноукраинска народна република, Украинска съветска република.
Само приказки

2022.02.25 | 14:58

55
Защо спряхте руската тв - подлоги Майдански?!
Мамалига

2022.02.25 | 14:56

54
Батальона се строява за последен път....Кире,Кире..закъса го и ти!
ШИБАМ ПИЯНИЦИ♪♠

2022.02.25 | 14:15

41
ЕЙЙЙ..ХАМАВ....ЛЮЛЯК..., ЩО ДА СМЕ ГЕРБЕРИ ..ЩОМ СМЕ ПРОТИВ ПУТИНА ....НЕ СИ У РЕД ..., ПРОСТО НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ ...
А ★♠

2022.02.25 | 14:46

53
КЪДЕ СЛУЖИ ...БЕ ..КИР...
ШИБАМ СВИНЯТА ПЕЕВСКИ

2022.02.25 | 14:34

50
ТИ НЕ СИ ГЕЙБЕР. ТУPCKA KУPBA СИ.

2022.02.25 | 14:40

52
Защо не настръхвахте за Донецк,Луганск,Сърбия?
Комунизма е способен

2022.02.25 | 14:14

39
само на ВАРВАРСТВО!
Анонимен

2022.02.25 | 14:40

51
Комунистите по целия свят са Варвари.

2022.02.25 | 12:05

8
ВЪЗРАЖДАНЕ ще спечели следващите избори ! Костадинов е ПРЕМИЕР ! САЩ си отиват , РУСИЯ идва !

2022.02.25 | 14:29

49
То си му е руско,но да се разбере официално

2022.02.25 | 14:28

48
Между другото смелчагата Радев да не е поискал вече руско гражданство?

2022.02.25 | 14:26

47
Радев кремълски така ли нареди

2022.02.25 | 14:25

45
Друг дебил за премиер

2022.02.25 | 14:26

46
KIRO...GLEDAI DA NE SI SLEDVA6TIJ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини