Синята коалиция и БСП искат вето върху промените в Закона за горите

  • 14 юни 2012 11:45

  • 574
  • 0
Синята коалиция и БСП искат вето върху промените в Закона за горите
© Булфото

От десницата и левицата ще искат среща с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, на които ще настояват да наложи вето върху промените в Закона за горите, които дават право да се строят ски писти и съоръжения в горския фонд, без да се променя предназначението на земята.

Сега е моментът президентът да докаже, че е на страната на обществения интерес, а не на олигарсите, че е държавен глава на всички българи, а не заложник на политическата сила, която го е издигнала. Това обявиха на две отделни пресконференции представителите на Синята коалиция и на БСП. За пореден път те посочиха, че законът обслужва частни интереси на конкретни олигарси, близки до премиера, и това е нерегламентирана държавна помощ, пише "Дневник".

От Синята коалиция вчера са се чули с държавния глава, а днес ще се срещнат с негови юридически съветници и имат обещание да разговарят по темата и с Плевнелиев в началото на следващата седмица, след като той се върне от чужбина. И левите вече са изпратили писмо с искане за среща.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
574 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини