Костадинов: Зеленият сертификат може да отпадне още на 5 март

  • 23 февруари 2022 17:48

  • 1192
  • 5
Костадинов: Зеленият сертификат може да отпадне още на 5 март
© bTV
Слушай новината Слушай новината

Протестирахме, въпреки намерението за поетапно премахване на зелените сертификати. Протестирахме, защото премахването не се случва с бързите темпове, с които беше въведен. Приветствам етапите, но защо трябва да бъдат толкова разделени във времето. Това каза лидерът на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председателКостадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Според Костадинов премахването на зеленият сертификат и COVID ограниченията може да стане още на 5 март.

Не сме съгласни с тестването на децата. 76 млн. лв. са предвидени за хартиени пликчета. България не е бедна, но не е и богата държава, за да изхвърли тези милиони на улицата, каза още лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

"Възраждане" отново на протест срещу зеления сертификат, скандирания "Оставка" под прозорците на властта

По думите му при напрвени стотици хиляди тестове бройката на заболели деца е около 500 за периода, в който са тествани.

Според Костадинов, тези пари могат да се инвестират в изграждането на физкултурни салони, изграждането на детски градини в столицата.

Костадинов коментира, че днешният протест е бил мирен и не е имало провокатори. И уточни, че на предишни протести на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ са се фабрикували данни, според които има криминално проявени лица сред протестиращите.

На протеста през януари се появиха двама души, но бяха предадени на органите на реда. Това, което излезе от МВР беше поредна лъжа, добави още той. 

Лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" допълни, че са внесли законопроект за промени в съдебната система. 

Ние предлагаме съдебна реформа, внесохме законопроект още миналата година. Бързо и безболезнено реформиране на съдебната система. В новия парламент внесохме законопроект, който два месеца не беше разгледан, добави той. 

Костадинов уточни, че в предложеният от тях законопроект е предвидено освобождаването на главния прокурор със 120 депутатски гласа.

Лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" коментира и темата Русия - Украйна. 

Когато говорим за Русия - Украйна още през 2013 г. поставихме въпроса за правата на българите в Украйна, никой друг не го беше направил. Тогавашният премиер Борисов каза какво можем да направим, те са си техни граждани. Те са техни граждани, но са и наши сънародници, отбеляза Костадинов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1192 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Анонимен

2022.02.23 | 20:20

5
Не те ли е срам пред децата ти бе шмекер!?

2022.02.23 | 20:06

4
Мръсен червен помияр
Гост

2022.02.23 | 19:59

3
Тъп олигофрен
Просто човек

2022.02.23 | 18:22

2
Сертификата може и да отпадне на 29 февруари,но НЕ си ти, който решава това...500 лумпени днес...жалки
Стефан

2022.02.23 | 18:16

1
Спокойно Копейкин, в затвора няма да ти искат сертификат.

Добави коментар

Водещи новини