Мая Манолова с остра реакция срещу гласувания бюджет

  • 22 февруари 2022 16:19

  • 2457
  • 2
Мая Манолова с остра реакция срещу гласувания бюджет
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"С гласуването на бюджета днес е ясно, че много от големите социални групи ще продължат да са непредставени и без грижа". Това написа лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, чеМая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в профила си във Фейсбук.

"Има максимален осигурителен праг, над който не се плащат осигуровки, но няма минимални доходи, за които не се дължат данъци. Така работещите бедни няма да получат по 70 лв месечно, а ръстът на минималната заплата не покрива дори скока в цените", отбелязва тя.

Мая Манолова: Ще ни залее социално цунами, нуждаем се от нов социален проект

"Пенсионерите вместо обещането преизчисляване на пенсиите ше получат 6,1% ръст по "швейцарското правило" далеч под 30% поскъпване на основните стоки. Повишаването на минималните осигуровки на малките земеделски производители ще ги прати в сивия сектор и без защита при бедствия или лоша реколта. Хората с увреждания продължават да живеят с 290 лв пенсия. А за възрастните хора дори отменят безплатните зъбни протези, за които се преборихме в миналия парламент, въпреки че много от тях не могат да си позволят по тези 200 лв на човек, които трябваше да подкрие бюджетът", посочва Манолова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2457 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Абе,

2022.02.23 | 05:13

2
Нали Спецов твърдеше, че е събрал милиарди от мошениците и неговата ОПГ си раздадоха луди бонуси. Защо събраните така средства не се пренасочват за бедните слоеве. Мая трябва да се заеме с тези нови далавери.

2022.02.22 | 16:38

1
Нормално за Кирчо убиеца на България,колкото по малко толкова по добре.

Добави коментар

Водещи новини