Развитието на отбранителните способности една от задачите на ВМС за тази година

  • 18 февруари 2022 17:24

  • 439
  • 2
Развитието на отбранителните способности една от задачите на ВМС за тази година
© Министерство на отбраната
Слушай новината Слушай новината

Поддържането и развитието на необходимите отбранителни способности за изпълнение на пълния спектър от задачи по трите мисии на Въоръжените сили ще бъде една от основните задачи на Военноморските сили през тази година. Това съобщиха днес от пресцентъра на Адмиралтейството във Варна, след проведен годишен анализ на подготовката и войсковата дисциплина във флота през 2021 г.

Сред участниците в срещата бяха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. Сред гостите беше и началникът на Висшето военноморско училище флотилен адмирал Боян Медникаров.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов даде висока оценка за дейността на ВМС през 2021 г. Той изказа благодарност към българските военни моряци за положените усилия, професионализъм и отговорност при изпълнението на поставените задачи.

Основните си усилия през изминалата 2021 г. Военноморските сили насочиха към изграждане и развитие на способности, адекватни на новите рискове и заплахи. Нивото на подготовката осигурява запазването на съществуващите и развитието на нови способности, които осигуряват изпълнението на задачите, произтичащи от мисиите на въоръжените сили въпреки ограниченията от остаряващото въоръжение и техника и недостатъчните материални средства, се посочва в анализа. 

България ще търси компенсации от САЩ заради забавянето на изтребителите F-16

След годишния анализ адмирал Ефтимов и контраадмирал Михайлов откриха обновената сграда на Щаба на военноморска база-Варна и Военноморския координационен елемент.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
439 2

Коментари 2

Добави коментар
БАЙ УЙ

2022.02.18 | 19:12

2
ДА МИ РЕЖЕТЕ ГЕМА , ПЕДАЛИИИИИ

2022.02.18 | 19:00

1
кого заблуждавате бре пионки и газоблизци на сащ . вие сте позор за България

Добави коментар

Водещи новини