Посланикът на ЮАР в Стара Загора

  • 11 май 2011 17:50

  • 1369
  • 0
Посланикът на ЮАР в Стара Загора
©

В Стара Загора се състоя среща между посланика на ЮАР Н.Пр. Шийла Камерър и кмета на града, съобщиха от пресцентъра на общината.

„В моя мандат съм си поставила за цел оживяването на търговските връзки между двете страни. Това бе и сред темите на днешната ни среща. Благодаря за домакинството на областния управител и на кмета на Стара Загора.

Съжалявам, че едва сега за първи път посещавам Стара Загора” – каза днес нейно превъзходителство Шийла Камерър - извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България след срещата си с кмета на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев и областния управител Йордан Николов.

Посланикът информира, че освен вече работещата у нас южноафриканска фирма Монди, още два сериозни инвеститора проявяват интерес към страната ни – консорциумът „Бигвест” и фирма в рамките на концерна БМВ.

На срещата днес е било обсъдено установяването на връзки между град Блуфонтейн в ЮАР и Стара Загора, които са енергийни и земеделски лидери. „В разговор с кмета ви разбрах, че имаме шанс за обмен на опит и обучение на специалисти в селското стопанство в Тракийски университет, Стара Загора” – каза посланик Камерър.

След срещата си в Областна управа, посланик Камерър разгледа Регионален исторически музей и остави своето послание в специалната Книга за почетни гости, както и бе силно впечатлена от Музеен обект „Неолитни жилища” и Старозагорска опера, придружавана от Георги Симеонов, директор на дирекция „Устойчиво развитие и евроинтеграция” в Община Стара Загора.

Последвайте канала на

1369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини