България и Северна Македония се договориха за сътрудничество в сферата на върховенство на закона

  • 25 януари 2022 18:37

  • 2937
  • 2
България и Северна Македония се договориха за сътрудничество в сферата на върховенство на закона
© Министерство на правосъдието

За сътрудничество в областта на правосъдието се договориха министри от Република България и Северна Македония в рамките на проведена днес работна група „Европейско сътрудничество - зелен преход и дигитална трансформация, върховенство на закона“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 579

На нея от българска страна участваха вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова, вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, министърът на правосъдието Надежда ЙордановаНадежда ЙордановаНадежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. и министърът на електронното управление Божидар Божанов. От македонска страна присъстваха Боян Маричик, заместник министър-председател по европейски въпроси, Славица Гърковска, заместник министър-председател за борбата с корупцията и престъпността, устойчиво развитие и човешки ресурси и Насер Нуредини, министър на околната среда и пространственото планиране. 

Ето в кои сфери ще си сътрудничат България и Северна Македония

По време на срещата министър Йорданова предложи на македонските си колеги български експерти да предоставят опит при реализирането на основни проекти в изпълнение на стратегическата визия за реформа в съдебната система и въвеждането на електронното правосъдие. По-конкретно правосъдният министър се спря на усилията на правителството в борбата с корупцията и преструктурирането на антикорупционния орган; българския опит при използването на медиацията, като алтернативен способ за решаване на споровете; пилотното въвеждане на помещения за щадящо изслушване на малолетни и непълнолетни, както и внедряването на електронно наблюдение на правонарушители в пенитенциарната система.

Двете страни се договориха да продължат работата по посочените теми на експертно ниво.

Филип Епитропов
2937 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Фини

2022.01.26 | 08:05

2
Ебре, върховенство на закона. И то на Балканите. Леле. Тия като станат сабахлем и не знаят на кой свят са. На такива като нас може всичко да продават. Ние сме и ще бъдем глупаците които плащат сметката. Айде много здраве, и пригответе пари да платим каквото са изяли и изпили. Може и не кой лев за обслужващия персонал т. е. Про........ те.

2022.01.25 | 20:19

1
Нема такава вмирисана държава като България ! Киро , да ти е.ба майката !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини