Министър Янев разговаря с аржентинския посланик

  • 25 януари 2022 15:07

  • 1032
  • 3
Министър Янев разговаря с аржентинския посланик
© МО
Слушай новината Слушай новината

Развитие на двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха днес, 25 януари, министърът на отбраната Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен и извънредният и пълномощен посланик на Република Аржентина в нашата страна Н. Пр. Алфредо Атанасоф на среща в Министерството на отбраната.

„България и Аржентина като две демократични страни, макар и географски раздалечени, имат традиционно добри и приятелски взаимоотношения в редица сфери и споделят общи ценности по отношение на сигурността“, отбеляза министърът на отбраната. Той посочи, че подписаният през 2016 година „Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на Република Аржентина“ е добра основа за задълбочаване на взаимоотношенията в сферата на отбраната и по-специално военното обучение, военната медицина, както и научно-изследователската дейност, включително в изследването на Антарктика. 

Министър Янев разговаря с германския посланик

По предложение на аржентинската страна бяха обсъдени перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и бяха набелязани стъпки за неговата реализация, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1032 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
янев като гледам

2022.01.25 | 16:12

3
какви ги вършиш се ужасявам,най добре скъсай си пагоните,върви на село и копай без да спираш
янев от аржентина

2022.01.25 | 16:10

2
освен боб да купуваме друго няма.и това е много обаче,нашият боб е много по хубав,така че да ти имам заниманията.
БОЖЕ янев

2022.01.25 | 16:07

1
до къде я докара.да си пазим страната с помоща на аржентина

Добави коментар

Водещи новини