Румен Радев: Българският войник е изумявал света със своя героизъм, защото е бил силен в своята кауза – националното обединение на България

  • 24 януари 2022 19:47

  • 735
  • 8
Румен Радев: Българският войник е изумявал света със своя героизъм, защото е бил силен в своята кауза – националното обединение на България
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Българският войник е изумявал света с героизъм, подвизи, изобретателност и военен гений, защото е бил силен в своята кауза – националното обединение на България. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който присъства на официалната премиера на документалния филм „Белите орли“. Прожекцията, представена в Дома на киното от сценарист полк. проф. д.в.н. Димитър Недялков, режисьор Владимир Щерянов и продуцент Добромир Чочов, разказва историята на германския лейтенант Рудолф фон Ешвеге и българските поручици Владимир Балан и Иван Узунов, пилоти–изтребители, бранели небето на Беломорието и Източния сектор на Македонския фронт през Първата световна война, съобщават от президентския прессекретариат.

Държавният глава посочи, че българската кинематография е в голям дълг към славната история на Българската армия в нашите войни за национално освобождение, независимост и  обединение. „Славните страници от българската история заслужават екранизация“, подчерта още президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и добави, че ще продължи да подкрепя създаването на документални филми с такава тематика.

И президентът ще се срещне с македонския премиер Ковачевски

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
735 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Той

2022.01.25 | 07:20

8
българският войник се е доказвал в битките, а ти какво направи с дейността си на рез......нт. Раздели народа, излъга го с едно некадърно правителство, цени, инфлация, престъпност и какво ли не още. Никой български президент не си е позволявал така нагло да се меси в изпълнителната власт. Дано те овъзмезди една Сила и да получиш заслуженото за делата си. Бог вижда!
Той

2022.01.25 | 07:19

7
българският войник се е доказвал в битките, а ти какво направи дейността си на рез......нт. Раздели народа, излъга го с едно некадърно правителство, цени, инфлация, престъпност и какво ли не още. Никой български президент не си е позволявал така нагло да се меси в изпълнителната власт. Дано те овъзмезди една Сила и да получиш заслуженото за делата си. Бог вижда!
Петолъчка

2022.01.24 | 23:58

6
Оффф колко ли време ти трябваше да измислиш тази глупост
BG

2022.01.24 | 23:26

5
Защо ревете като малки деца бе,някой да ви накара на сила да го изберете,сега рев.

2022.01.24 | 21:26

4
Войниците винаги са били за пример, а политиците са ни посрамваши и са продавали кръвта за лични изгоди. И тоя е истински политик - предател.
избирател

2022.01.24 | 20:47

3
Българския войник наистина е герой,но ти си срам за униформата

2022.01.24 | 20:39

2
Звучене фрази. Сега освен комплексари и предателски подлоги други няма. Жалко

2022.01.24 | 20:38

1
Боже - спаси ни от този.

Добави коментар

Водещи новини