Министър Янев разговаря с германския посланик

  • 24 януари 2022 17:31

  • 561
  • 3
Министър Янев разговаря с германския посланик
© МО
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен проведе среща днес, 24 януари, с Н.Пр. Кристоф Айххорн - посланик на Федерална република Германия в нашата страна.

Основни теми на разговора бяха двустранните отношения в областта на отбраната, перспективите за развитие на военно-техническото сътрудничество и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността в региона. Беше отбелязано традиционно доброто ниво на диалог и прагматичното военно сътрудничество между двете страни. Бяха оценени съвместните усилия за подобряване на оперативните способности на въоръжените сили и тяхната съвместимост. 

Янев за искането на Москва: Този тип изявления се правят регулярно и не трябва да бъдем толкова чувствителни

Като един от основните приоритети на ръководството на Министерството на отбраната министър Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен посочи продължаването на модернизацията и изграждането на адекватни способности на българските Въоръжени сили. Той подчерта, че от непосредствена необходимост е ускоряването на реализацията на проектите за модернизация на Сухопътните войски, забавяни с години.

Двамата обсъдиха актуалната ситуация, свързана със сигурността на Източния фланг на НАТО и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както по двустранна линия, така и в рамките на Северноатлантическия Алианс, съобщиха от Министерството на отбраната.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
561 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
един

2022.01.24 | 17:51

2
Тоз мишкува пак,как да не разсърди Путин/щото Германия и тя е пропутинска/!
XA XA XA

2022.01.24 | 18:22

3
Германия е халифат !
МАДАР ФАКАР

2022.01.24 | 17:43

1
И ТИЯ ЩЕ НИ ПРОБУТВАТ СТАРИТЕ СИ ЖЕЛЕЗА !

Добави коментар

Водещи новини