Андрей Новаков е преизбран за координатор в Регионалната комисия на Европарламента

  • 20 януари 2022 10:25

  • 445
  • 0
Андрей Новаков е преизбран за координатор в Регионалната комисия на Европарламента
© Фейсбук

Европейската народна партия избра за втори път българския евродепутат от ЕНП/ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна за координатор в Комисията по регионално развитие на Европейския парламент. Позицията на координатор е ключова, защото той отговаря пряко за линията на политическата група в съответната сфера и следи нейните приоритети да бъдат защитени във всяко законодателно предложение.

Комисията по регионално развитие е една от най-многобройните в Европейския парламент и включва 82-ма представители от всички политически групи. Тя има отношение към теми и проблеми от знаково значение за България, сред които правилата и условията за управление на средствата от ЕС, планиране и управление на инвестициите в регионално развитие и териториално сближаване, отделянето на средства за спешно преодоляване на негативните последици от Ковид пандемията (REACT-EU) и Фонда за справедлив преход към въглеродно-неутрална икономика.

Андрей Новаков: Половината от колите втора употреба в Европа са с манипулирани километражи

По правило политическите групи определят свои координатори във всяка парламентарна комисия. Това са депутати с опит, които се ползват с доверието на своите колеги и на практика са „посланици“ на политическото семейство в съответната комисия. Заедно с другите координатори, определени от останалите политически групи, те решават множество въпроси от политически и технически характер, включително за мобилизирането на съответната група при важни гласувания, за избора на вносители на законодателни предложения и др.

Андрей НоваковАндрей НоваковАндрей Новаков е български политик от партия ГЕРБ и евродепутат в групата на Европейската народна е член на Европейския парламент за втори пореден мандат. Той е избиран последователно в шест поредни години да представлява Европарламента в преговорите за годишния бюджет на ЕС. Освен координатор в Комисията по регионално развитие, той участва в още три парламентарни комисии - Комисията по бюджети (BUDG), Комисията по транспорт и туризъм (TRAN), и Комисията по бюджетен контрол (CONT).

Последвайте канала на

Радина Лазарова
445 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини