Експерт: Радев и Петков ще са основните фигури, които ще определят външните ни политики

  • 19 януари 2022 08:37

  • 633
  • 1
Експерт: Радев и Петков ще са основните фигури, които ще определят външните ни политики
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

И президентът, и премиерът ще са основните фигури, които ще определят външните политики на страната ни. Очакваме по-ярко представяне на международната сцена.Това заяви пред БНТ Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи и международен анализатор след вчерашната среща на Кирил Петков в Скопие. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1276

Срещата вчера беше опознавателна и с добър тон. Идеята бе да се създаде база, коментира доц. Спас Ташев от Институт за изследване на населението и човека към БАН.

Стево Пендаровски към Кирил Петков: Вие не сте балканци, идвате точно на секундата за срещата

"Историята ще вземе своя процент в цялостния комплекс проблеми, които съществуват. Няма да се игнорират историческите проблеми", смята Ташев. 

"Правителствата трябва да изградят рамката за комисиите, досега нямахме дори протоколи от разговорите", допълни експертът от БАН.

"Българското вето ще падне, когато има резултати. То не е обвързано с време, а с действия", каза Керемедчиев. 

"Това беше малка стъпка за краткото име - ще започнем отношенията си от едно ниско ниво", заяви международният анализатор. 

Инфраструктурата е запушена от македонска страна - и ж.п линията, и авиовръзката, допълни той по темата за възстановяването на полетите от София-Скопие. 

Даниел Митов: Какво изтъргува правителството ни със Северна Македония?

"С една среща не можем да решим всички проблеми, но тя беше добър сигнал към нашите партньори", завърши Спас Ташев. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
633 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Катана Катана

2022.01.19 | 09:05

1
Радев съмнява ме че има акъл и капацитет да направи нещо велико,както и до сега не направи.Той през цялото време се ръководи от съветници бивши ДС,русофили,така че везните за външна политика ще клонят към Русия,Петков ако успеят САЩ и Канада да го вразумят да обърне гръб на патрона си зелен чорап е спасението,инак изолация.

Добави коментар

Водещи новини