Румен Христов: Мораториумът беше глътка въздух, но трябва да се търси решение

  • 17 януари 2022 18:47

  • 488
  • 3
Румен Христов: Мораториумът беше глътка въздух, но трябва да се търси решение
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Няма да подстрекаваме енергийни бунтове, но трябва да се търси решение. Това заяви в предаването „Денят на живо” по Нова нюз зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

По думите му исканията на бранша за компенсации са разумни.

Заради скока на сметките за ток въведоха режим в община Лесичово

„Не става дума за помощи от държавата, а свръхкомпенсациите, натрупани в електроразпределителните дружества да бъдат насочени към бизнеса. Разумно е предложението това да е в рамките на 75%. Ние направихме нашето предложение по темата, тъй като такова нямаше нито от МС, нито от управляващите. Сметките се трупат, а компенсации няма. Така бизнесът е изправен или пред фалити, или към начисляване на разходите към цената на продуктите си, което пък покачва инфлацията”, обясни той.

Христов коментира още, че повечето европейски страни успяха да намерят механизми да се справят с проблема, компенсирайки бизнесите си.

„България е най-енергоемката икономика в ЕС и последна по конкурентоспособност. Мораториумът беше глътка въздух, но редица важни неща трябва да се решат. Важно е да има дефиниция и яснота, по която да се определят енергийно бедните. Не всички са такива”, добави той. 

Прогнозите са, че цената, която ще предложи регулаторът след падане на мораториума ще бъде поносима за потребителите, смята още зам.-председателят.

Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в обърна внимание, че високите нива на инфлация не само правят родната икономика неконкурентоспособна, но и нарушават критериите за присъединяване към еврозоната.

„Има сериозна опасност Хърватия да ни изпревари”, допълни той.

Във връзка с идеите за съдебна реформа Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в уточни, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са склонни да ги обсъдят, след като обаче те станат ясни.

„Склонни сме на разговори, дори на такива за промяна в Конституцията, но нека бъдат внесени и да ги видим. Фиксацията обаче само и единствено върху съдебната система пречи на управляващите да решават злободневни проблеми”, каза още той.

Мая Йорданова
488 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Обикновена Пунта Мара

2022.01.18 | 07:52

3
А бе, този кой е?!
Фини

2022.01.18 | 07:26

2
Опаааа още един умник......
Хе,хе...!

2022.01.17 | 19:20

1
Единственият член на СДС се обади от дупката си...

Добави коментар

Водещи новини