Скандал: ИТН и "Възраждане" не са били уведомени за заседание на здравната комисия

  • 06 януари 2022 10:07

  • 8162
  • 12
Скандал: ИТН и "Възраждане" не са били уведомени за заседание на здравната комисия
© Колаж: Novini.bg/ Булфото

"Има такъв народ /ИТН/ " и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са недоволни, че не са били уведомени за вчерашното заседание на здравната комисия. От ГЕРБ-СДС възразиха срещу различния начин на предвижването на проектите на опозицията и на управляващите.

Повод за разменени реплики в пленарната зала станаха вчерашните заседания на здравната комисия и на комисията по конституционни и правни въпроси, на които трябваше да се обсъди проект на решение за правилата за достъп до двете сгради на Народното събрание.

Здравната комисия подкрепи да има зелен сертификат за влизане в НС

Правната комисия не допусна точката до разглеждане, здравната одобри проекта, внесен от ПГ "Продължаваме Промяната", подписано и от Атанас Славов /"Демократична България"/. Първоначалното предложение на ДБ за въвеждането на изискване за зелен сертификат за достъп до сградите на парламента е било оттеглено.

Първо от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" обявиха, че техният представител в здравната комисия Елена Гунчева умишлено, според тях, не е била уведомена за заседанието и съответно не е присъствала. От името на парламентарната група Петър Петров поиска от председателя на парламента Никола Минчев да не се нарушава правилникът за работа на НС. Ние ще вземем съответните мерки, обяви той.

След него думата взе и Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., председател на ПГ на ИТН, и заяви, че не само опозицията, но и част от коалиционните партньори не са били уведомени за заседанието на здравната комисия, техният представител в нея Силви Кирилов е разбрал на входа, другите членове от ИТН изобщо не са знаели. От което следва, подчерта Йорданов, това заседание на здравната комисия да бъде обявено за недействително.

Моля Ви, спазвайте правилата, защото започвате да будите мисли, поиска той. Никола Минчев обеща казусите да бъдат проверени.

От ГЕРБ-СДС възразиха срещу начина, по който се разпределят проектите на решения - тези на управляващите имат приоритет, а на опозицията отлежават при председателя на парламента.

Анна Александрова /ГЕРБ-СДС/ обясни, че те още от първия ден на 47-ото НС са внесли проект на решение, свързан със зеления сертификат, но лежи в чекмеджето на Минчев. В същото време, по думите й, в късния час снощи е получен мейл за извънредно заседание на правната комисия днес, на което да се разгледа проектът на ПП за достъп да сградите на парламента, внесен вчера. И Александрова, както и Петър Петров от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", настоя да се спазва правилникът.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8162 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
frank

2022.01.12 | 22:47

12
Здравейте Получих имейла ви, бих искал да разберете, че ние не сме измамници, това е легитимна компания, преди да продължим по- нататък, бих искал да попълните формуляра за кандидатстване за заем, за да можем да ви изпратим условията на заема и договор за заем за този заем Здравейте. ИНФОРМАЦИЯ към кредитополучателя 1) Име: ................................................ .... 2) Държава: .............................................. . 3) Адрес: ................................................ . 4) Пол: .............................................. ..... 5) Семейно положение: ................................................. 6) Професия: ................................................. 7) Телефон: ................................................ 8) Кандидатствали ли сте преди ................................. 9) Месечен доход: ................................................. 10) Необходима сума на заема: ................................... 11) Продължителност на заема: .............................................. 12) Цел на заема: ................................................ 13) Религия: ................................................ . За връзка: ( frankdavidloanfirm3@gmail.com ) whatsapp; +380990168746 Благодаря, Г-н Франк Дейвид Оферта за заем
Дгййййй

2022.01.06 | 12:54

11
Зеленият сертификат трябва да се премахне от всякъде в страната
Ууууууууу

2022.01.06 | 10:22

1
Ууууууууу
И аз УУУУУУУУУУ

2022.01.06 | 12:53

10
Уууууууууууууууууууууй
Ргхйуууъ

2022.01.06 | 12:53

9
ГЕРБ в момента се опитват да се правят пак на велики
Хигиенист

2022.01.06 | 12:26

8
Започна да вони много силно и отвратително в НС. Явно има нужда от хигиенизиране, демек прочистване. Скоро може би ще се наложи това.
свини проклети

2022.01.06 | 11:38

7
търкачи рунтави бг маймуни,докога и защо триете
народен глас

2022.01.06 | 11:27

6
е ги и тия тъпаци мухльовци за вас само пср да плащате яко
Тошко

2022.01.06 | 11:15

5
предадохте ни с тея слуги на чужди нпо-та, помияри... сега ми разигравате некви циркове като патерици на канадеца, квито бяха вмро и нфсб на буци
Бай Тошо

2022.01.06 | 10:53

4
ПП (Продуктово позициониране) в лицето на техния съпредседател Киро Язовиро не спазват Конституцията, пък вие искате някакъв правилник да спазват...

2022.01.06 | 10:51

3
Всичко що се отнася до здравната система трябва да е прозрачно,какви са тия събирания????

Добави коментар

Водещи новини