Министър Събев начерта какви промени трябва да настъпят при жп транспорта

  • 30 декември 2021 16:20

  • 11546
  • 1
Министър Събев начерта какви промени трябва да настъпят при жп транспорта
© Министерство на транспорта и съобщенията

Еднакви условия и такси за железопътните превозвачи ще се постигнат с обединени действия на всички заинтересовани страни. Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и по време на среща с представители на железопътния сектор по инициатива на заместник-министър Илия Илиев.

,,Законови промени могат да се приложат, след като в кратък срок се обсъдят аргументирани предложения от експертите в сектора'', категоричен бе министър Събев.

По време на дискусията стана ясно, че в началото на годината стартира работа отраслов съвет, в който за участие са поканени синдикални и работодателски организации, като основната цел е да се засягат теми, свързани с жп инфраструктурата.

Министър Събев: Концесионерът на Летище София ще ускори инвестициите през 2022 г.

Позицията на екипа на министерство на транспорта и съобщенията е, че всяко едно мнение ще бъде взето предвид, като решението за по-добри условия на пазара ще бъде единствено в защита на обществения интерес. Приоритет е да няма ощетен или привилегирован превозвач, затова е необходима промяна на формата на работа и е важно частните фирми и държавните предприятия да работят в една посока.

От МТС подчертаха, че в програмата на правителството е заложена подкрепа за железопътната индустрия, както и създаване на ускорени центрове за обучение на кадри.

Последвайте канала на

Владимир Василев
11546 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
новите тикви

2021.12.30 | 17:04

1
като старите тикви... готви се да прилапа бдж-то тоя... че там много имоти, много нещо. прозрачни като тиквите.

Добави коментар

Водещи новини