БСП иска да разкара Кирил Добрев от редиците си

  • 29 декември 2021 13:02

  • 2010
  • 1
БСП иска да разкара Кирил Добрев от редиците си
© Булфото (архив)

Кирил Добрев да бъде изключен от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Това поиска Изпълнителното бюро на партията от Националния съвет в свикано извънредно и на подпис заседание. Документите и мотивите са изпратени до членовете на пленума тази сутрин.

Сред мотивите за искането за изключването на Добрев са посочени нарушения на няколко текста от партийния устав на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Сред тях: открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне; множество медийни изяви, използвани за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП; участие в "недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията"; "използването на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси"; подпомагане изграждането на структури на нови политически проекти. Към мотивите има приложени документи, подписка от социалисти, както цитати от медийни изявления на Добрев. 

НС на БСП се събра да решава за участието във властта, Кирил Добрев: Подкрепям Нинова за вицепремиер, само да остави партията на мира

Срокът за гласуване на подпис от членовете на Националния съвет е днес и утре, информира "24 часа".

Самият Кирил Добрев не бе открит за коментар. Той беше заместник на Корнелия Нинова в партията, а на прекия вот миналата година стана неин основен опонент, но загуби.

Добрев застана зад Румен Радев още когато той се кандидатира за втори мандат в началото на миналата година, докато от "Позитано" 20 дълго време нямаха еднозначна позиция по въпроса, което бе отчетено и като основна причина за ниския резултат на партията на парламентарните избори през април.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2010 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.12.29 | 13:13

1
ДОБРЕВ Е ПОДЛОГА НА ГЕРБ И ДОБРЕ ПЕЧЕЛЕШЕ ПО ТЯХНО ВРЕМЕ ОТ ДОСТАВКИ НА ДИЗЕЛ ПО РАЗНИ ДЪРЖАВНИ УЧРЕЖДЕНИЯ!!!

Добави коментар

Водещи новини