Регионалният министър: Догодина няма да има промяна в цената на винетките

  • 22 декември 2021 13:42

  • 885
  • 2
Регионалният министър: Догодина няма да има промяна в цената на винетките
© Булфото (архив)

Догодина няма да има промяна в цената на винетките, от мен такова предложение няма да има, каза през журналисти вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова.

Събраните пътни такси от лекотоварни автомобили от 1 януари до 20 декември превишават 265,6 млн. лева, докато шофьорите на тежкотоварни камиони са платили 154 млн. лева. Министърът обяви това за несправедливост. Замисълът на пътните такси е тежкотоварните автомобили да плащат повече, а сега е точно обратното. Ще има разговори с превозвачите по тази тема, каза министърът. Началото на второто тримесечие на 2022 година ми се струва добра идея за разширяване на обхвата на пътната такса, каза Караджов. Събираните пари от пътни такси сега са абсолютно недостатъчно за ремонт на пътищата. Ползването на пътищата трябва да се плаща от ползвателите. Трябва да се плаща, макар и не веднага, справедлива такса, както за първокласната, така и за второкласна пътна мрежа, добави Караджов.

Вицепремиерът каза, че ще се присъедини към искането за въвеждане на "зелен сертификат", когато се стигне до увеличение на болните от ковид.

Изтичат годишните винетки, закупени през декември за леки автомобили

Последвайте канала на

Константин Тодоров
885 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.22 | 13:54

2
Не само щурм на парламента... Ще има бесило за всеки, който налага класово и социално разделение сред народа... Ще има бесило за всеки, който погазва българската конституция и осъществява медицински геноцид... Ще има бесило за всеки, който ваксинира - убива български деца! Този сатанист-премиер и сатанист-президент ще ги кълцаме къс по къс.
Mitaka

2021.12.22 | 13:50

1
ТОЯ НЕ БЕШЕ ЛИ В РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК. И ГО ПОМНЯ, КОГАТО, БОЙКО ОБЕЩА И ДАДЕ 2016 ОСТАВКА, ТОЙ И ЗЕЛЕНОГОРСКИ ГО МОЛЕХА...БОЙКО, НИКОЙ НЕ ТИ ИСКА ОСТАВКАТА, НЕ ПОДАВАЙ, МОЛИМ ТЕЕЕЕ, А. ПО ЛОШО ОТ ПРЕБОЯДИСАН НЯМА

Добави коментар

Водещи новини