Радев свиква КСНС през януари

  • 20 декември 2021 10:50

  • 533
  • 6
Радев свиква КСНС през януари
© Булфото (архив)

В първата половина на януари президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще свика Консултативния съвет по национална сигурност заради въпроса с Република Северна Македония.

Това съобщи държавният глава пред журналисти веднага след официалната церемония, на която ЦИК връчи удостоверенията на избраните за президент и вицепрезидент на България от произведените на 14 и 21 ноември избори.

ЦИК връчи удостоверенията на Радев и Йотова. Президентът: Ще бъда по същия начин критичен, където има отклонения

"Важно е да има позиция на този най-висш политически орган. Трябва да ускорим процеса по евроинтеграция на РСМ, но при зачитане на националния интерес. Важно е да разберем, че правата на македонските българи, създаването на условия за тяхното пълноценно включване в обществения, в политическия, в културния живот на страната е въпрос от изключителна важност и за България. Аз не веднъж съм призовавал и за прекратяване на езика на омразата", подчерта Радев.

Припомняме, че премиерът Кирил Петков: "Ще предложим нов процес за Северна Македония, много бърз с ограничена времева рамка, само шест месеца. В македонските учебници България не трябва да се нарича фашистка".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
533 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.12.20 | 12:51

6
НA НEКAДЪРНOТO ФAТМAШКO ПРAВИТEЛCТВO !!!! OCТAВКA НA AЙЛЯКЧИЯТA - ФИГУРAНТ !!OCТAВКA НA ПOДCТРEКAТEЛЯ - МEТEЖНИК !!! OCТAВКA НA ЛЪЖEЦA ...CЪД И ЗAТВOР !
Жени

2021.12.20 | 12:50

5
Радев връщай заплатите които ти плащаме! Ти за нищо не ставаш, освен да си въртиш твоите си далаверки. Вт0ри мандат, нова партия и други мушингии с ченгета и Черепи. Нарушаваш конституцията и нищо за 4 години полезно за държавата. Ще те запомнят като Президента с увисналия юмрук, нищо повече! Махай се!

2021.12.20 | 12:50

4
+Шофьорът на самолет кара и след това други му ремонтират аероплана. Само, че при държавите на това му се вика катастрофа, на там летим със страшна скорост, предстои удар. Единствено Борисов и Герб могат да спрат това с минимални поражения.

2021.12.20 | 12:49

3
Онзи ден Шиши пусна бомбата: чрез Пристанище Варна Радев в получил 60 млн $ от руснаците за да лобира за техни банки. Шиши сложи Радев на пържолника... Ще имаме президент ударен от закона Магнитски... Радев, Радев, за Грипените и 5те милиона, може и да те помилват, ама за 60те милиона от руснаците, които получи през Пристанище Варна... Руснаците не са цивилизовани като шведите../Кьовеши получи папка от Гешев с документи и на есен Радево-Божковото правителство, начело с Радев по затворите
Mitaka

2021.12.20 | 12:48

2
ВИДЕНОВАТА, ЛУКАНОВАТА ЗИМИ, ЩЕ НИ СЕ ВИДЯТ ПЕСЕН, СПРЯМО РАДЕВАТА КЪДЕТО СЕ ЗАДАВА. ДА ВРЪЩАМЕ БОЙКО ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДА ИМ Е РИНЕ ЛАЙ...
Рот фронт, Кауни

2021.12.20 | 12:20

1
И смотаняк да ме наричат , първа радост е за мене.

Добави коментар

Водещи новини