Росен Плевнелиев: Маргарита Попова няма да е главен прокурор, ГЕРБ сбърка

  • 08 юни 2012 11:08

  • 4035
  • 8
Росен Плевнелиев: Маргарита Попова няма да е главен прокурор, ГЕРБ сбърка
©

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на няма да се номинира за главен прокурор. Това каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти, на въпрос за твърденията, че вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на ще бъде номинирана за главен прокурор.

Вицепрезидентът Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на се справя много добре като вицепрезидент, тя се ползва с висока степен на доверие и е полезна на обществото, каза Плевнелиев.

Законът, така, както е приет в момента, е отворил възможност, която ние не сме сигурни дали може и ще бъде използвана. За мен затова е важна политическата воля.

Аз декларирам една ясна позиция – че първо трябва да бъде избран по един публичен и прозрачен начин новият Висш съдебен съвет и след това да избере новият главен прокурор. Новият главен прокурор трябва да тръгне с висока степен на доверие. Това може да се постигне само, когато бъде избран от един прозрачно и честно нов Висш съдебен съвет. Затова аз декларирам моята позиция – убеден съм, че и изпълнителната власт, както и съдебната власт - чухте вчера и главния прокурор - ще декларират своите позиции по въпроса. Имаме възможност, но ние не знаем дали тя ще бъде използвана.

Със сигурност промените в Закона за съдебната власт ще помогнат да подобрят и останалите страни съдебната реформа, каза той. Нека да си дадем сметка - как е правен до сега изборът за Висшия съдебен съвет. Колко съмнения и неточности имаше в избора. Процедури, които бяха много бързо скроени, кандидатури, които идваха в последния момент. Сегашният ВСС неслучайно няма висока репутация в обществото именно поради процедурите и начина, по който са взимани решенията. Новите промени в закона задават посоката за достатъчно много време, в който да се видят кандидатите, да се убедим, че те са достойни.

Аз съм оптимист, че законът дава възможност, но оставам реалист за това дали тази възможност ще бъде използвана.

Последвайте канала на

4035 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2012.06.12 | 16:43

8
Тоя опосум освен да ръси глупости за друго не става. Ужас, как допуснахме да го изберем! То нито държанието му е като на президент, нито обноските нито празните, да не казвам малоумните коментари, с които съобщава някакви факти които всички знаят.
Деян Неделчев

2012.06.12 | 16:43

7
Уаби дубиии дааааа. Съчки събирам.......Бойко намирааааааааааааааааааааааааааааааааамммммммммм
Ю.Л

2012.06.12 | 16:43

6
Как можахме да го изберем ? Естествено,че Плевнелиев и ГЕРБ ,пред комунягите. СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ПОДДРЪЖНИЦИ НА БСП !

2012.06.10 | 15:40

5
Да поздравим президента на Република България - Маргарита Попова, а вицепрезидента с вечната усмивка ( може покрива да ти падне от земетресение и той ще ти каже следното:"Хихихихиих, Господ е българин) - Росен Плевнелиев !!!

2012.06.10 | 15:40

4
поредната сценка... пробват как ще реагира стадото, ама реакция отново няма да има, така че, блеей си народе ГЕРБ си плете кшницата...
vanko76

2012.06.10 | 15:40

3
Ти нямаш думата и никога няма да е имаш твоя шеф Боко тиквата,ще каже кой да е.
buba

2012.06.10 | 15:40

2
Поне да си трае...все да каже нещо и той,направо вече ми омръзна да чета глупости
toto

2012.06.08 | 19:51

1
Тая подземна мишка пък кой го пита.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини