Републиканци за България: Призоваваме мнозинството в НС да отхвърли Мораториума върху тока

  • 16 декември 2021 11:11

  • 476
  • 3
Републиканци за България: Призоваваме мнозинството в НС  да отхвърли Мораториума върху тока
© Републиканци за България

Призоваваме управляващото мнозинство да отхвърли Мораториума върху повишаването на цените на енергията.Да се препоръчат на правителството мерки за сдържане ръста на цените на енергията, зоват от Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.

Вчера Народното събрание, по предложение на опозицията в лицето на ГЕРБ, прие решение за налагане на Мораториум върху повишаването на цените на енергията – електроенергия, топлоенергия и природен газ.

Хиновски към НС: Отменете този неадекватен мораториум!

Освен, че е неправомерно, нарушава принципа за разделение на властите по тема извън компетенциите на НС, то е и неадекватно – замразяване на цените при високи нива през зимния период без да отчита вероятността от тяхното понижение след определени геополитически решения след Нова година.

Приемането на това решение ще създаде по-скоро допълнителни проблеми, свързани с финансово-икономическото състояние на голям брой фирми, вместо да реши проблемите, свързани с високите цени на енергията за
потребителите. Вместо да подкрепи изпълнителната власт в предприемането на мерки за сдържане на цените, НС в лицето на опозицията подвежда управляващото мнозинство и създава прецедент с огромни негативни последствия за страната, в т.ч. и възможни санкции от страна на ЕК.

От ПП „Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г.“ призоваваме управляващото мнозинство да осмисли последствията от приетия Мораториум и да ревизира отношението си към него като го отхвърли толкова скоро, колкото е възможно, като същевременно препоръча на Правителството предприемане на мерки за сдържане ръста на цените на енергията – намаляване на ДДС, акциз и др.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
476 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.16 | 11:20

3
Абе,тея жалкари,дет само роднините и гласуват за тях,колко ви плащат,че всеки ден да им изтиопсвате тука глупостите?

2021.12.16 | 11:14

2
Да бе, намаляване на ДДС за енергопроизводителите защото малко печелят, ай сиктир бе нещастник Пъпеш.

2021.12.16 | 11:14

1
ЩО ВЕ ЦЕЦО?

Добави коментар

Водещи новини