Бойко Борисов: Научихме Европа как се конфискуват имоти

  • 08 юни 2012 08:42

  • 1247
  • 3
Бойко Борисов: Научихме Европа как се конфискуват имоти
©

"И ние сме дали нещо на Европейския съюз - как да конфискуват имотите, придобити по престъпен начин. Не си мислете, че на Запад всички имоти са придобити по законен начин". Така премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се е похвалил  пред министрите на заседанието на кабинета в сряда, става ясно от стенограмата на МС.

Интересен дебат се е предизвикал между премиера и образователния министър Сергей ИгнатовСергей Игнатов Сергей Симеонов Игнатов е министър на образованието, младежта и науката в кабинета на Бойко, който предлага "МС да даде съгласие за продажба на част от недвижим имот, собственост на „Образование и наука” ЕАД – гр. София". Игнатов докладва, че този имот е строен навремето "много амбициозно като печатница, в която трябва да работят над 2 хиляди души".

"Днес целият производствен цикъл е свит и там са около 187 човека", обяснява той. Игнатов съобщава, че през 2005 г. „Демакс” АД е закупило от този имот 4866,72 кв. м и искат да купят още тези 3 хиляди кв. м. "Това не е ли скрита приватизация?", пита премиерът.

"Не мога да Ви кажа дали е скрита приватизация. Ние владеем 31 590 кв. м", отговаря Игнатов. "На практика ние с това решение сега обикаляме забранителния списък в закона и влизаме в тази посока. И утре именно в това Народно събрание ще излезе опозицията и ще каже – защо заобикаляш закона и защото правиш скрита приватизация?! И аз какво ще им отговоря?", чуди се Бойко.

"Не знам. Юристите ми казаха, че не е скрита приватизация", казва просветният шеф. "Аз не се съмнявам в теб, не ме разбирай грешно, но тези, които са ти поднесли всичко това, утре ще те пратят на питане или най-вероятно ще ме питат мен, защото ще има министерско решение. Ако това, което казваш като мотиви, е така, повтарям, не се съмнявам, ще отидеш в парламента, ще поискаш от парламента за този обект поради тази причина съгласие на парламентарните групи да ти дадат ОК и тогава ще го пусна по този начин. Ако не, ставаш уязвим, покрай теб и аз. Щом това е мотивирано, отиваш в парламента, срещаш се с парламентарните групи, обясняваш. Иначе би трябвало да променим закона. Или – трябва ни, ние не искаме да го вадим от забранителния списък, но една част можем да продадем и с тези пари да си уплътним или да си подобрим енергийната ефективност, каквото искаш. Обясняваш им, там са хора. Когато им се обясни и видят, че няма елементарна далавера… Още повече, че това е техен депутат – Петър Кънев, бивш депутат от БСП. В смисъл, нямаме никакво основание да се притесняваме морално, но би могло да ни атакуват. Затова няма да я приемем тази точка, докато не я прекараш през парламента", отсича Борисов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1247 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
096

2012.06.09 | 03:48

3
СМЕШНИК.

2012.06.09 | 03:48

2
Как си научил бе Тикво? Дай пример за конфискувани имоти защото знаете само да прелитате с хеликоптери над тях, и ако става на въпрос сред тях има и ваши!
Стоянов

2012.06.09 | 03:48

1
Това е един самозван болен мозък! "Аз!" "магистрали" "научихме Европа" "показахме на Европа" А всъщност сме най мизерната държава в Европа, някой от хора от Европа дори не знаят къде е България на картата, а тоя не спря да се хвали !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини