Георги Свиленски: Някои хора се уплашиха, че корупцията спира

  • 12 декември 2021 09:32

  • 2927
  • 14
Георги Свиленски: Някои хора се уплашиха, че корупцията спира
© Нова телевизия

Не намирам за някаква драма това, че коалиционното споразумение не беше подписано от лидерите на партиите заедно, а поотделно. Това заяви в сутрешния блок на NOVA народният представител от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Георги Свиленски.

Той отхвърли твърденията в публичното пространство, че номинираният за земеделски министър от квотата на социалистите Иван Иванов е бил управител на фирма на СИК.

Някои хора се уплашиха. Министерството на земеделието е най-големият бенефициент по европейски средства. Ето там търсете причината защо някои хора се уплашиха. През 1995 г. Иванов е бил на 18 години. Да, продавал е застрахователни полици, но това не те прави управител на каквато и да е застрахователна компания. Истината е, че той като министър ще настъпи доста интереси. Има страх сред някои, че корупцията спира, че идва ред и сигурност, коментира темата Свиленски.

ИБ на БСП: Лъжа е, че Иван Иванов е бил управител на фирма на СИК

Относно министерствата на труда и социалната политика, икономиката и земеделието Свиленски посочи, че са ги получили като част от преговорите, тъй като БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е винаги е наблягала на социалната политика. Що се касае за Министерството на туризма, той предположи, че просто така се случило те да го вземат.

По отношение на самата партия Свиленски увери, че по време на Националния съвет, наред с одобрението на коалиционното споразумение, е бил обсъден и лошият изборен резултат на левицата.

Втората точка беше обсъждане на резултатите, много подробен и точен анализ от изборите от Вигенин. Сега ще има време партията да се стегне и мобилизира. Проблемите са организационни, посочи депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

НС на БСП решава утре за конгрес на 22 януари и за мандат за преговори за правителство

На въпрос за бъдещето на Корнелия Нинова като лидер на партията Георги Свиленски напомни, че на 22-ри януари има Конгрес на партията и тогава ще бъде стартирана процедурата по пряк избор на председател.

Нека да изчакаме и да видим кои ще са кандидатите за председател. Но аз мисля, че Нинова има подкрепата на партията, посочи той.

По темата със зеления сертификат в Народното събрание Свиленски отбеляза, че сертификатът "трябва да важи еднакво за всички български граждани".

Последвайте канала на

Владимир Василев
2927 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Уффф

2021.12.12 | 15:01

14
Баджо, ти ли ще спираш корупцията?? С ИМПЕКСА и инкасатора ??С Кире контрабандата??С крадците на 45 -годишен труд на един НАРОД??!!!Я иди при другите фекалии от позитанския нужник
Идиотът шибачев се е развързал

2021.12.12 | 15:00

13
Идиотът под наем пак си дъвче памперса и вони на селския нужник!!Изродче,нино в Русия, нито в САЩ, нито в Китай има двама такива мутанти Р+Р!!!Има ги в Венецуела и при Ким Чен Ун,както и в Карлуково!!!
Уффф

2021.12.12 | 14:52

12
Баджо, ти ли ще спираш корупцията?? С ИМПЕКСА и инкасатора ??С Кире контрабандата??С крадците на 45 -годишен труд на един НАРОД??!!!Я иди при другите фекалии от позитанския нужник
Българин

2021.12.12 | 13:31

11
Точно так другарю Свински и затова побързаха да вземат нещата в свои ръце. След 30 години преход отново сме там, от където тръгнахме. Приватизаторката на милионнотежкото държавно предпритие ТЕХНОИМПЕКС, другарката Корнелия Импексова е ВИЦЕПРЕМИЕР, повтарям ВИЦЕПРЕМИЕР на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, която междуременно стана член на ЕС и НАТО. Сега тъпърва започва корпуцията от изгладнелите и освирепели болшевики! ЕМИ... прост народ, мноооого прост народ!

2021.12.12 | 12:54

10
БСП Е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ КОЯТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗТРИТА!
Корупцията

2021.12.12 | 12:26

9
Който твърди, че корупцията просто ей така спира за месец, два е лъжец и измамник. Поне 5 години са необходими и то при активна борба за да бъде намалена корупцията на някакво приемливо ниво. Налу няма хора, които смятат че напълби можеш да махнеш корупцията?

2021.12.12 | 12:03

8
Такъв способен вътрешен министър нямат нито РУСИЯ , НИТО САЩ ! За Китай не зная ! РАДЕВ и РАШКОВ , тези Мъже + Петков могат и трябва да излекуват България от туморите Борисов , Гешев и ОПГ ГЕРБ и ДПС !
Г

2021.12.12 | 11:05

7
Тъпи комунисти
nn

2021.12.12 | 10:16

5
smesnik e kak shte spre korupciata tocno sas osranata ninova koiato tia e nai korumpiranata licvnost vavb bsp ti zabraviash lin bokluk tce tia otkradna tehnoimpeks,

2021.12.12 | 10:32

6
ХИХИХИХИ, КОРУПЦИЯТА И МУТРИТЕ ВИЕ ВЪВЕДОХТЕ
ИСТИНАТА

2021.12.12 | 10:02

4
Да, Другарю Свиленски може и така да се каже, НО ИСТИНСКАТА ПРОМЯНА в България ще започне, когато ПРОЦЕНТА от гласувалите на ИЗБОРИ за ОПГ "герб" +"дпс" +"бсп" стане ПО-МАЛЪК от 30%!!!

Добави коментар

Водещи новини