Вицепрезидентът пред интелектуалци в Пазарджик: Хората на духа водят България напред

  • 01 ноември 2021 15:36

  • 374
  • 2
Вицепрезидентът пред интелектуалци в Пазарджик: Хората на духа водят България напред
© Президент на Република България

„Интелигенцията, свободните хора на духа и знанието водят България напред. Надеждата ни е в хора като вас, отдадени на просветителството, които непрестанно бият духовната камбана и будят.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , приветства учители, читалищни дейци, хора на изкуството и културата, с които разговаря в Пазарджик по повод Деня на народните будители.

„Будителите – учителите, читалищните дейци, църковните деятели, родиха българската нация, изградиха българската държава“, изтъкна вицепрезидентът.

Румен Радев връчи Почетния знак на държавния глава на изтъкнати учени и читалищни дейци

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , посочи, че днес едва 0.6% от националния бюджет е за култура, за разлика от 1.3 преди години, и настоя за достойно заплащане за дейците на културата. „Когато шепа хора са приватизирали цялата държава, те нямат нужда от хора на духа. Това ще се промени“, подчерта тя. Вицепрезидентът е убедена, че след изборите на 14 ноември България ще има стабилно правителство от просветени, грамотни и духовни хора, за които приоритет ще са образованието и културата.

Йотова представи идеята, за която се бори от няколко години, за създаване на Български културен институт по примера на Гьоте и Сервантес, който да разширява влиянието на страната ни по света.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
374 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.11.01 | 16:14

2
Хората на духа, да! Но ти си човек на пържолата!
тъй марийке тъй

2021.11.01 | 16:02

1
ХОРАТА ДЕТО НИ ДУХАТ ВОДЯТ ПРОГРЕСА

Добави коментар

Водещи новини