Надежда Йорданова от ДБ: Не е време за оставки, а за поемане на отговорност

  • 25 октомври 2021 09:48

  • 351
  • 7
Надежда Йорданова от ДБ: Не е време за оставки, а за поемане на отговорност
© Нова нюз

"Подкрепям зеления сертификат, той не ограничава непропорционално свободите. За да бъдат защитени гражданите обаче, се налага понякога да се ограничи личната свобода. Не е време за оставки, а за поемане на политическа отговорност". Това заяви Надежда Йорданова от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в предаването "Твоят ден".

По думите й начинът, по който се приложи новата мярка обаче е безобразен.

"Краткият период от заповедта до влизането в сила не е правилен. Когато се въвежда такава мярка, трябва да бъде огледана от всички страни", смята Йорданова.

Според нея е била необходима информационна кампания и време за въвеждане.

"Намираме се в много сложна ситуация с COVID, заради несправяне на поредица от правителства. Настояваме за свикване на консултативен съвет от президента. Необходим е консенсус от всички политически сили", заяви тя.

Кандидат-депутатът припомни, че ДБ са настоявали за промяна на Закона за здравето с цел да има план за справяне с кризата с ясни срокове. 

И ДБ скочиха на мерките срещу COVID-19, искат Радев да свика КСНС

"Най-големият проблем е, че няма никаква предвидимост, няма икономически мерки за подпомагане", коментира Йорданова.

Тя смята, че е необходим период, в който ГЕРБ и ДПС да не са в управлението, защото това ще бъде здравословно.

Радина Лазарова
351 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Симо

2021.10.26 | 23:06

7
Ей боклук! Аз да не съм тостер или пералня, че да имам сертификат??? Това е сегрегация! Няма никакво правно основание за ограничаване на човешките права!!!
Петър

2021.10.26 | 21:15

6
Съвети от Демократична България са равносилни на едно кръгло нищо!
Люси

2021.10.26 | 15:06

5
Винаги, когато в "Демократична България" стане въпрос за оставката на Христо Иванов, останалите слуги на олигарха Иво Прокопиев излизат по медиите, и започват да го бранят смело!!!
Я па Я

2021.10.25 | 14:16

4
тая КОЗА И ТЯ ПОЧНА ДА НИ ПОУЧАВА.всички "специалисти" казват че ваксината не предпазва от заболяване а от ПО-ЛЕКО ПРЕБОЛЕДУВАНЕ.СЛЕДОВАТЕЛНО ваксинираните също са заразоносители като пребуледувалите и каква е мотивацията в такъв случай за ваксинация за която никой не казва какви са последствията
Бъззззз

2021.10.25 | 12:29

3
Тези пак искат оставки ... Смешни стават вече хаххах
Гергана

2021.10.25 | 12:04

2
Много е лесно само да се говори, особено като си в ролята на опозиция и работата ти е да мрънкаш и недоволстваш. Ама ако ДБ трябваше да поеме отговорност наистина за нещо, не ми се мисли. Щяха да са едни оправдания, едни сълзи, едни сополи...
тррррррррртттттттттт

2021.10.25 | 12:01

1
трпна в очакване да видя вие как ще почнете да поемате отговорност

Добави коментар

Водещи новини