Транспортният министър: Европейският орган по труда да съдейства за прозрачност на изискванията към командированите работници

  • 22 октомври 2021 10:53

  • 275
  • 0
Транспортният министър: Европейският орган по труда да съдейства за прозрачност на изискванията към командированите работници
© МТИС

Едно от най-сериозните предизвикателства на новоприетата директива за командироване на работници е, че всяка държава има различни изисквания. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в на среща с изпълнителния директор на Европейския орган по труда  Козми Боаджиу. В тази връзка, министър Алексиев поиска съдействие от трудовата организация да бъде осигурена прозрачна информация, достъпна онлайн за специфичните изисквания на всяка страна.

„Международните транспортни фирми ще трябва да изпълняват различни норми на трудовото законодателство за всяка държава. Новите разпоредби ще наложат наемане на допълнителни адвокати и счетоводители, а 90 процента от българските компании за международен автомобилен транспорт са малки предприятия и не могат да си позволят този разход“, обясни министърът.

Българската страна внесе жалби за завеждане на дела относно отмяната, частично или в цялост, на трите законодателни акта от Пакета за мобилност I, припомни Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в.

Министър Алексиев: България няма нужда сама да си създава екокатастрофа

Успоредно с това, полагаме максимални усилия за лобиране пред ЕК за представяне на законодателно предложение, което да предвижда пълно заличаване на текста за връщане на превозното средство, бе категоричен министър Алексиев.

Като част от подготовката за подпомагане на бранша в изпълнението на европейските разпоредби, е създадена работна група между Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Главна инспекция по труда, информира Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в.

275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини