Министър Панайотов разговаря със зам.-помощник секретаря по отбраната на САЩ Спенсър Бойър

  • 18 октомври 2021 19:26

  • 639
  • 7
Министър Панайотов разговаря със зам.-помощник секретаря по отбраната на САЩ Спенсър Бойър
© МО

Въпроси за стратегическото партньорство между България и САЩ в сферата на отбраната обсъдиха днес, 18 октомври, министърът на отбраната на Република България Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска и заместник-помощник секретарят на отбраната на САЩ по политиката за НАТО и Европа Спенсър Бойър. На срещата, която се проведе в Министерството на отбраната, присъстваха още заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщиха от пресцентъра на МО.

Отбелязано бе ползотворното взаимодействие между двете страни по отношение на модернизацията на българските въоръжение сили, провеждането на съвместни учения и тренировки, сътрудничеството в региона на Черно море и в сферата на киберсигурността. На съвместно работно заседание беше разгледан постигнатият напредък по изпълнението на договорените насоки за работа в „Пътната карта за сътрудничество в отбраната между Република България и САЩ 2020-2030 г.“. 

Зам.-помощник министър на отбраната на САЩ пристига на посещение в България

Министър Георги ПанайотовГеорги ПанайотовГеорги Великов Панайотов е роден през 1968 г. в гр. Поморие. Завършил е със златен медал Немска отбеляза, че освен за засилването на двустранното отбранително сътрудничество, изпълнението на заложените приоритети в 10-годишната Пътна карта подпомага и усилията на българската страна по отношение на изпълнението на националните ангажименти, свързани с Целите на силите на НАТО. В тази връзка той отбеляза, че за българската страна е от изключително значение двете страни да продължат да изпълняват договорените приоритети и насоки на работа, целящи постигането на конкретни и измерими резултати. 

Заместник-помощник секретарят по отбраната на САЩ Спенсър Бойър отбеляза, че американската страна високо оценява действията, предприети от България във връзка с възпирането на зловредните дейности по отношение на сигурността в региона и справедливото споделяне на отговорностите в рамките на НАТО. Той изрази благодарност към българската страна за възможностите, които предоставя за провеждането на съвместни учения и тренировки със силите на САЩ. Спенсър Бойър заяви, че България е надежден съюзник в НАТО и изрази желанието на американската страна да продължи развитието и надграждането на интензивното сътрудничество в отбраната между двете държави. Той допълни, че както президентът Байдън e потвърдил на Срещата на върха на деветте в Букурещ през май 2021 г., настоящата американска администрация се ангажира с укрепването на евроатлантическите връзки.

Филип Епитропов
639 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ЖалкиНищожества

2021.10.19 | 05:58

7
Докато не ни подпалят чергата, няма да мирясат - и краваре, и продажни политици!
А БЕ

2021.10.19 | 01:29

6
ЩО ВОЕННИЯ МИНИСТЪР НА САЩ ПОДМИНАВА КРАДЕВ КАТО ЕКСПРЕС МАЛКА ГАРА И ПРАЩА РАЗНИ ЗАМЕСТНИЦИ? ДА НЕ БИ НЕЩО ТОВАРИЩ ПУТИН ДА ИМА ОБЩО ...
Мери

2021.10.18 | 21:02

4
Тоя нали нямаше да идва в БГ. Не ни е нужен нито е нужно да ни ангажира с каквото и да е.

2021.10.18 | 21:09

5
Мери,какво ти е нужно скъпа?
афера.бг

2021.10.18 | 20:45

3
АФЕРА пита ГДБОП, Рашков и ментора им Радев – ГДБОП колко още ще си бъркате в задника

2021.10.18 | 20:18

2
На фатмака показаха ли му официално среден пръст.От тук до края на живота си това ще вижда.

2021.10.18 | 20:01

1
Министър посреща зам. министър щото началника му пропусна България. И ако това не е оглушителен шамар за хунтаря Радев и липса на всякакво доверие към престъпното му правителство, здраве му кажи.

Добави коментар

Водещи новини