Вицепрезидентът: Образованите, можещите млади хора ще извадят света от кризата

  • 18 октомври 2021 18:13

  • 445
  • 8
Вицепрезидентът: Образованите, можещите млади хора ще извадят света от кризата
©

„Знаещите и можещите млади хора, смелите и отговорните ще извадят света от кризата. Необходими са лидери, които имат визия за развитие и умеят да решават проблеми – от най-ниското до най-високо ниво.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , на откриването на учебната година в Специализирания институт на Франкофонията по администрация и мениджмънт (СИФАМ).

Една от целите на създадения през 1994 г. институт е да допринесе за развитието на страните от Централна и Източна Европа. Над 2000 висококвалифицирани специалисти в областта на администрацията и управлението на бизнеса са се дипломирали досега, те заемат отговорни длъжности в цял свят.

„СИФАМ учи на това, че успехът е в сътрудничеството. Това е разковничето за развитието и на самия институт“, подчерта вицепрезидентът. На студентите Йотова пожела нестихващ стремеж към върха. „Отдолу изглежда страшно, понякога дори невъзможно, но когато имаш желанието за развитие, когато застоят е чужда дума в речника ти, имаш и силата. Когато успееш да убедиш хората и те приемат целта ти и за своя – със съмишленици пътят нагоре е по-лек“, заяви вицепрезидентът.

Европа не може да се развива на няколко скорости. Разделението на стари и нови страни членки не води до общ прогрес – каквато трябва да е целта на съюза, какъвто го виждаха създателите му. Тази позиция, която отстоява Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , при всяка среща на високо ниво в Европа, изрази пред студентите. По думите й кризите са тежки, но показват, че само заедно можем да се справим, с общи решения за солидарност и изход от кризата – безплатните ваксини, средствата за преодоляване на последствията от пандемията. „Сега спешно заедно търсим мерките за високите цени“, подчерта вицепрезидентът и призова студентите да се включат активно в Конференцията за бъдещето на Европа.

Франкофонията Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , определи като пространство на споделени идеи и ценности. България е първата славянска страна, присъединила се към Международната общност на Франкофонията, и чества 30 години членство през 2021 г. Вицепрезидентът изтъкна големия принос на нашата страна за развитието на организацията и разширяването на политическото и регионалното измерение на франкофонията.

Борислава Борисова
445 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.10.18 | 18:55

2
БЛЯ, БЛЯ, БЛЯ - СЯКАШ СМЕ НА ПАРТИЙНО СЪБРАНИЕ. ЛОЗУНГИ, ЛОЗУНГИ И НИЩО ПОВЕЧЕ. ПОНЕ ДА БЕШЕ УСПЯЛА ДА ИЗКАЧИ Ч.Е.Р.Н.И ВРЪХ С МУНЧО АМА И ТОВА НЕ МОЖА ДА НАПРАВИ ВЪПРЕКИ, ЧЕ Я БУТАХА НАГОРЕ 10 ГАВАЗИ. ТОВА Е ЛОША ПОЛИЧБА ЗА НЕЯ И МУНЧО - ЩЕ ИЗГУБЯТ ИЗБОРИТЕ.

2021.10.19 | 10:09

8
За тази свиня Коледа идва на 14.11.2021 г. Както се е угоила на наш гръб ще изкараме мас за цяла година.

2021.10.18 | 20:04

4
Тази угоена и разплута свиня каза ли от къде е взела половин милион лева за сватбата на синът си и още половин милион за апартамента в който живее?
Квии

2021.10.19 | 07:11

7
Кви, квий :)
DVM

2021.10.19 | 05:20

6
Vijdam 4e vsi4ki strani 4lenki...povtariat edno i sachto po vsi4ki temi kato stihotvorenie...tova ne e normalno...sabudete se
DVM

2021.10.19 | 05:20

5
Vijdam 4e vsi4ki strani 4lenki...povtariat edno i sachto po vsi4ki temi kato stihotvorenie...tova ne e normalno...sabudete se
николам

2021.10.18 | 19:46

3
ти си мръсна пародия на политик.
Дидо

2021.10.18 | 18:35

1
Киро Ментата с Радевата "ПП" е пълно копие на Мая Манолова! Гледах и слушах посещението му във Варна! Дали си завършил Карлуково или Харвард няма значение минеш ли обучение при Радев!

Добави коментар

Водещи новини