ВиК - Благоевград е с нов управител

  • 13 октомври 2021 20:05

  • 968
  • 2
ВиК - Благоевград е с нов управител
© bulphoto (архив)

Управителят на ВиК - Благоевград инж. Росица Димитрова, която е и общински председател на партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в областния център, беше освободена от длъжност.

На нейно място временно - до провеждане на конкурс, е назначен компютърен специалист с 12 годишен стаж в държавното дружество.

За смяната в управлението на държавното водоснабдително дружество се заговори още преди седмици, но официално беше потвърдено днес следобед от „Български ВиК Холдинг“, предаде БНР.

ГЕРБ-СДС регистрира листата си с кандидати за народни представители за област Благоевград

Временно предприятието ще се ръководи от Мартин Петров, който досега беше началник на териториалното поделение за Благоевград и Симитли.

Петров има бакалавърска степен по компютърни системи и технологии от Югозападния университет.

В съобщението на ВиК холдинга липсват мотиви за освобождаването на инж. Росица Димитрова, която 7 години управлява държавното дружество след спечелен конкурс и успя да стабилизира предприятието, което е на едно от първите места в страната по икономически и екологични показатели. Най-новата зелена инвестиция е изграждането собствен фотоволтаичен парк - той осигурява над 30% от електроенергията, необходима за работата на пречиствателната станция за отпадни води в Благоевград, която е и най-големият консуматор на ток.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
968 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бачо Колю

2021.10.14 | 10:03

2
Трябва да се назначи нов послушно и да започне да говори как предните са окрали милиарди и от утре цената на водата ще е нагоре

2021.10.13 | 22:14

1
Айде хаирлий да са и много да краде

Добави коментар

Водещи новини