Парламентът подкрепи кабинета за спешни ремонти на опасни мостове

  • 31 май 2012 11:21

  • 804
  • 0
Парламентът подкрепи кабинета за спешни ремонти на опасни мостове
©

Правителството получи недвусмислена подкрепа от парламента за незабавни ремонти на опасни мостове и виадукти, силно засегнати от земетресението и наводненията.

В декларация Народното събрание /НС/ призова Министерския съвет, заради ситуацията в момента, да предприеме незабавно ремонтно-възстановителни дейности на пътните съоръжения - мостове, виадукти, по ред и процедури, предвидени в закона за обществените поръчки/ЗОП/ и в интерес безопасността на пътници и автомобили.

Текстът първоначално бе подкрепен от 124 народни представители, един се въздържа - Александър Ненков/ГЕРБ/. След прегласуване електронното табло отчете единодушна подкрепа от 124 депутати, без нито едни "против" или "въздържал се". Опасните съоръжения са най-вече на автомагистралите "Тракия" и "Хемус", отбеляза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после, съвносител на документа.

Вчера в парламента се водиха консултации между премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и политическите сили за консенсус по документа. Правителството трябва да изработи многогодишна програма за мониторинг и рехабилитация на пътните съоръжения от републиканската пътна мрежа, като се предвидят пари в бюджет 2013 г. и в тригодишната фискална рамка 2013-2015 г - от държавния бюджет, еврофондовете и международните финансови институции.

Последвайте канала на

БТА
804 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини