Михаил Миков: Има много прикрити факти по случая "Мирослава"

  • 31 май 2012 10:10

  • 744
  • 1
Михаил Миков: Има много прикрити факти по случая "Мирослава"
©

Алтернативната парламентарна комисия, в която влизаха народни представители само от опозицията и която трябваше да проучи обстоятелствата около убийството на седемнайсетгодишната Мирослава Николова от Перник и последвалите това убийство събития, приключи своята работа и внесе доклада си в парламента.

В него се отправят сериозни критики за работата на МВР по случая. В отговор на този доклад дойде анонимно предупреждение от ГЕРБ, че заради изнесени факти в доклада членовете на комисията могат да бъдат "прегледани" през текст от Наказателния кодекс, свързан с разгласяване на държавна тайна.

"От началото на този случай в обществото се породи усещане за прикриване на факти, прикриване на действия, които са в разрез със закона. Факти, прикривани от служители на МВР, прикриване на груби нарушения както на Наказателно-процесуалния кодекс, така и на други закони. Изчаква се обществото да позабрави. Това ще бъде лош атестат за способността на институциите да налагат закона, за усещането на гражданите, че живеем в правова държава", каза пред БНР членът на комисията и бивш вътрешен министър Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
744 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лудостта ми иде от тези трели

2012.06.01 | 10:35

1
"....в отговор на този доклад дойде анонимно предупреждение от ГЕРБ, че заради изнесени факти в доклада членовете на комисията могат да бъдат "прегледани" през текст от Наказателния кодекс, свързан с разгласяване на държавна тайна...." ето това разкрива цялата морална основа на ГЕРБ! Гербери, все още не осланени от вашите кумири замислете се!!!!!!!!! И се покайте, щото много е голяма вашата вина това да се случва - правата и паметта на убитото момиче не могат ДА ПОТЪПКВНА ИПО ТАКЪВ ЖИВОТИНСКИ НАЧИН!? ИЛИ МОГАТ???

Добави коментар

Водещи новини