Министър Алексиев разпореди незабавно да бъде освободен заседналия товарен кораб Vera SU

  • 26 септември 2021 17:52

  • 2106
  • 3
Министър Алексиев разпореди незабавно да бъде освободен заседналия товарен кораб Vera SU
© bulphoto (архив)

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в днес подписа заповед, с която разпореди на компетентните държавни структури да започнат незабавни действия за освобождаване на заседналия товарен кораб Vera SU, съобщиха от пресцентъра на МТИТС.

През последните дни са ангажирани всички отговорни институции, за да се намери най-доброто и безопасно решение, и да се предотврати замърсяване на околната среда.

МОСВ: Няма замърсяване в морето край заседналия кораб

Заповедта влиза в сила от днес и предвижда безопасно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и впоследствие задържане на плавателния съд и товара до пълно възстановяване на направените от държавата разходи при операцията.

На мястото на инцидента е командирован изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" кап. Живко Петров за координиране и контролиране на предприеманите действия. Той е в постоянна връзка с министър Алексиев.

Безотговорното отношение от страна на карабособственика доведе до пълното ангажиране на държавните институции през последните дни.

Министър Алексиев и екипът му предприеха необходимите действия с цел обезпечаване на процедурата, се посочва в съобщението.

"По никакъв начин няма да толерирам безотговорно отношение към здравето на хората, околната среда и нерегламентирани и непрозрачни търговски интереси", е казал министър Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е служебен министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в, допълват още от МТИТС.

Мая Йорданова
2106 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.09.26 | 18:23

1
Браво! Сериозен министър.

2021.09.26 | 22:36

3
Да много добър. Само незнам що така 6 дена чака може малко да е неориентиран? Ама е Сериозен министър!!!
У

2021.09.26 | 20:08

2
На макя му у пичката

Добави коментар

Водещи новини