Интригата за нова партия: "Една птичка пролет не прави, за две също се съмнявам"

  • 16 септември 2021 10:31

  • 1875
  • 1
Интригата за нова партия: "Една птичка пролет не прави, за две също се съмнявам"
© Bulphoto, архив

Една птичка пролет не прави, за две също се съмнявам. Септември няма да бъде май. Двама души не са партия и лицата около тях ще са показателни за това въобще има ли посока и с какви идеи ще бъде напълнена тази структура евентуално. Това смята политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов. Коментарът му е по повод очакването обявяване дали Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на ще правят нов политически проект.

„Надявам се въпросните двама господа да направят партия, а не политически проект. Едното е инженерингово изпълнение в стил обслужване на лични интереси, а другото е с обществено-социално значение с дългосрочна визия и политика“, заяви той.

„Въпрос на време е да видим дали двамата господа ще сътворят нещо, което той ще припознае като отроче и ще тръгне да прелива авторитет към него", добави политологът.

Пред БНР Любомир Стефанов обърна внимание, че президентът Румен Радев трябва да е научил уроците на Георги Първанов, който направи партия АБВ. 

Георги Лозанов: Разпада се лидерската политика, хората искат експерти

В същото време преподавателят смята, че ще има промяна на партийната система. 

Днес Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически разкри, че е готов за нов политически проект заедно с Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на. Все още обаче се избистря начина, по който тази идея да се реализира. 

"Погледнете екипа ми в икономическото министерство", отговори пред журналисти Петков на въпрос кои ще са хората в неговата партия.

Доскорошният икономически министри отново настоя, че той и Василев ще търсят промяната.

Днес президентът Румен Радев представи втория си служебен кабинет в рамките на тази година и трети в неговия мандат. 

По тази тема - вижте във видеото: 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1875 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Диди

2021.09.16 | 10:36

1
Когато са от ""търчи лъжи"" пролетта не идва въобще.

Добави коментар

Водещи новини