Доц. Киселова към депутатите: Пропуснахте много шансове

  • 13 септември 2021 08:46

  • 994
  • 0
Доц. Киселова към депутатите: Пропуснахте много шансове
© БНТ

Народните представители пропуснаха много шансове. Всеки ден имаше възможност да се отстъпи. И сега да се спори за един ден и да се прави съдебна реформа - по този начин ми се струва част от политическата кампания. Това заяви пред БНТ експертът по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Според нея председателят на Народното събрание е трябвало да свика заседание или в понеделник, или във вторник.

"Тогава, когато народните представители са пресирани във времето, вече е ясно, че се отива на предсрочни избори. Председателят трябва да прецени дали да удовлетвори желанието в този дневен ред или да насрочи редовно с друг", каза Киселова.

Според нея важните законопроекти в този парламент няма да бъдат разгледани заради малките срокове, които им остават.

"В този състав НС всъщност месеци наред показваше, че им е липсвала предизборната кампания или че се готвят. Усилията от отделни парламентарни групи да се позиционират кои ще бъдат на власт и кои ще са в опозиция доведе до това всички да искат да са опозиция на президента и на служебното правителство", коментира тя.

Кога ще бъде разпуснат парламентът?

По думите ѝ пред президента стои въпроса дали е необходимо да се издаде указ за разпускане на НС. Според Киселова днес или утре президентът би трябвало да предприеме действия по въпроса.

"Има две реалности. Едната е тази, в която живеем в момента, и начинът, по който народните представители пропуснаха всички възможни шансове. И другата реалност, която имаха до преди седмица когато г-жа Нинова на ръба на конституцията забави връщането на проучвателния мандат", допълни още тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини