Асен Василев предложи как да бъде решен въпросът с парите на строителите

  • 10 септември 2021 12:07

  • 3728
  • 8
Асен Василев предложи как да бъде решен въпросът с парите на строителите
© Булфото (архив)

Финансовият министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на предлага 1,3 млрд. лева да бъдат изплатени на строителните фирми за извършени дейности и за дейности, които ще бъдат приключени до края на годината.

В ресорната бюджетна комисия той призова парите да бъдат изплатени в рамките на пет години на равни вноски от 2022 г., като това да бъде записано в актуализацията на бюджета. Василев коментира, че част от договорите са сключени неправилно и се налага сключване на анекси.

По този начин ще позволим на Агенция "Пътна инфраструктура" да продължи строителните дейности без да зануляваме бюджета и без да "избушваме" целият бюджет като тези сто милиона , които ние сме предвидили за МРРБ, ще бъдат напълно достатъчни, за да се направи зимното почистване, коментира финансовият министър.

Строители излязоха на протест пред Народното събрание, блокираха бул. "Цар Освободител"

Депутатите от бюджетната комисия дебатират предложението, което трябва да бъде припознато от комисията, за да бъде включено в окончателните текстове.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3728 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Mitaka

2021.09.10 | 14:54

8
ФИНАНСОВИЯТ. МИНИСТЪР. ВАСИЛЕВ. ДА. НЕ ГОВОРИ. ЗА. ПРЕСТЪПНОСТ. И. ФИНАНСОВИ ЗЛОУПОТРЕБИ,,А. ДА ОБЯСНИ НА НАРОДА КАКВО ДЪЛЖИ НА БЮДЖЕТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. А ТОЗИ НЕГОВ ПРИЯТЕЛ ДЕТО ПОСТАВИ ШЕФ НА НАП НЕЗАБАВНО ДА ГО ОСВОБОДИ! СРАМ И ПОЗОР! ЗАТЪНАЛИ. ДО.ГУША ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА ГО ДАВАТ КАТО БОРЦИ ЗА. РЕД И ЗАКОННОСТ! И ЖУРНАЛИСТИТЕ НАЛИ СА СЕРВИЛНИ СИ ТРАЯТ ! СРАМ И ПОЗОР.ЗА РАЗСЛЕДВАЩАТА ЖУРНАЛИСТИКА! ТЕ ВСИЧКИ СЕ СТЪПИСАХА И.ИЗПОКРИХА ОТ.СТРАХ ДА НЕ. ГИ. РЕПРЕСИРАТ ! ВЕЧЕ И.АЗ СЕ УБЕДИХ,ЧЕ МЕДИИТЕ.НИ СА ЗАВИСИМИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ !БРАВО НА БТВ ЗАДЕТО ЗАБРАНИ В СУТРЕШНИТЕ БЛОКОВЕ ДА СЕ ВОДИ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ! БРАВО И НА БЪЛГАРИЯ ОН ЕР!БНТ СЕ МЪЧИ ДА ОБЕКТИВНА! НО ВЪВ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ.ЛИПСВА РАЗСЛЕДВАЩАТА НЕЗАВИСИМА ЖУРНАЛИСТИКА

2021.09.10 | 14:54

7
...ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ НЕКАДЪРНИКА КИРЧО ПАПУРА В ПРЕСТЪПНИК? ИМА ЛИ ПРАВО НЕКАДЪРНИКА КИРЧО ПЕТКОВ - ПАПУРА ДА РАЗДАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА ДА ОТЧЕТЕ БАРЕМ ЕДНА СДЕЛКА В СВОЯ КРАТЪК И СРАМЕН МАНДАТ? КЪДЕ СПИ ГЕШЕВ ТА НЕ ГО ПРИВИКА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ? ЗАЩО НЕ ГО ПИТА БЕНОВСКА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЖУРНАЛИСТИ? ЗАЩО МЪЛЧАТ ПАРТИИТЕ? Досега в България има има стотици милиарди инвестиции, чрез които са посторени на зелено хиляди заводи от български и чужди фирми, но на никоя от тях държавата не е давала и 1 стотинка, камо ли десетки милиони от бюджета за да бъдат посторени! Първата инвестиция с подарък от 30 милиона лева държавни пари я направи Харвардския възпитаник Кирчо Папура и се насра от хвалби! Всички останали хиляди заводи са реализирани по времето на десетина редовни и служебни правителства и на никой от десетките министри на икономиката не му и мина през ума да привлича инвеститори с такива огромни подаръци! Основният въпрос, който никой не задава на Кирчо Папура е ТОЙ ИМА ЛИ ПРАВО ДА РАЗДАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА ДА ОТЧЕТЕ БАРЕМ ЕДНА СДЕЛКА В КРАТЪК И СВОЯ СРАМЕН МАНДАТ? ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ НЕКАДЪРНИКА В ПРЕСТЪПНИК?!............

2021.09.10 | 13:36

6
Много ми е интересно кой ще строи тази година и ще си чака парите пет години. Та то само инфлацията ще е 20% , а защо не и 200.

2021.09.10 | 12:21

2
Е как ще продължите строителството, като ще се издължите чак след 5 години, на принципа на я камилата я камиларя.

2021.09.10 | 13:34

5
Ако е без договори, тогава откъде се взеха тия 1,3милиарда? Някой предполага ли?
Нали се сещаш,

2021.09.10 | 13:30

4
че ако е работено без договори, може и нищо да не се плати.

2021.09.10 | 12:21

3
Умните хора предлагат решения. Глупавите ги създават. Използвай главата си по предназначение, когато гласуваш следващият път, гражданино!

2021.09.10 | 12:21

1
Е как ще продължите строителството, като ще се издължите чак след 5 години, на принципа на я камилата я камиларя.

Добави коментар

Водещи новини