Кузман Илиев: „Зелената сделка“ ще доведе до енергийна криза в България

  • 04 септември 2021 10:32

  • 1094
  • 5
Кузман Илиев: „Зелената сделка“ ще доведе до енергийна криза в България
© ВМРО

„Зелената сделка“ ще доведе до енергийна криза в България. Това заяви икономическият и политически анализатор Кузман Илиев по време на обсъждане на „Зелената сделка“, част от политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански. Събитието e организирано от българския представител в Европейския парламент от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО-БНД Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –.

"Затваряме половината енергиен микс на ТЕЦ-овете и електроцентралите и в същото време не правим алтернатива. Например да развием газова инфраструктура или електролизи, с които да долавяме водород.  В Плана за възстановяване и устойчивост се залага изключително сериозен финансов ресурс за ВЕИ-та, за фотоволтаици, които изобщо не могат да компенсират нуждите на българската икономика. Особено в пиковите моменти и вечерта. Концепцията на „Зелената сделка“ залага изключително много на ВЕИ. Но ако в Северна Европа, където има океани и силни ветрове това може да компенсира енергията от въглищата, при нас не е така, каза Илиев.

Той допълни, че само електромобилите в България трябва да са около 1 млн., за да се говори за подмяна на автопарка, каквато също е заложена в „Зелената сделка“.

 „Зелената сделка“ има заложени по социалистически квоти каква част от енергийния микс трябва да е ВЕИ. Залага се да е 40% след 10 години, като в момента е 20% в Западна Европа. Това е изключително рязко и изкуствено прескачане на стадий в икономиката към този конкретен сектор. Това е част от една доста социалистическа визия за промяна на обществото, допълни анализаторът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1094 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.09.04 | 17:14

5
ДВЕ В ЕДНО ЗНАЧИ,ДВЕ БЕКАПЕТА В ЕДНА ЧЕРВЕНА СВИНЯ ПРАСЕДЕНТ. СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ СЛЕД ПРЕВРАТА НА МУТРАФОНОВА ЩЕ НИ ДАВЯТ В КЕНЕФА НА ИДИОТА ПУТЬО.
Майтапчи Йово

2021.09.04 | 12:40

4
"Зелените сделки" се правят само от... зелени кратуни и за... зелени пари, ама за много... зелени пари:)))!
ХХХ

2021.09.04 | 12:39

3
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.09.04 | 12:26

2
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
Абе,

2021.09.04 | 11:10

1
верно ли е, че тоя кък изневерявал на жена си с други мъже пред нея?

Добави коментар

Водещи новини