Проф. Радулов разкри кога очаква големия мигрантски поток от Афганистан по българската граница

  • 02 септември 2021 18:20

  • 771
  • 2
Проф. Радулов разкри кога очаква големия мигрантски поток от Афганистан по българската граница
© Кадър: БНТ

Мигрантската вълна е неизбежна. Слава Богу, че не е непосредствено настъпваща. Имаме все още време преди тя да е настъпила, през което можем да се подготвим много по-добре. Това заяви председателят на вътрешната комисия в парламента от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Николай Радулов в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1545

"Направените проверки установиха, че имаме нужда от предприемането на още мерки. Оградата не е компрометирана, а има проблем на определени места, за който е нужен ресурс. Нашето гранично съоръжение не е толкова голямо, то е около 200 км. Това да бъде в добро състояние е било работа на областните управители", посочи той.

На въпрос може ли оградата да спре бежанска вълна, проф. Радулов заяви: „Тази ограда не е направена, за да спре когото и да било. Целта ѝ е да забави мигрантите, докато дойдат патрулите и предотвратят преминаването“, изтъкна Николай Радулов.

Емил Радев за новата мигрантска вълна: ЕС трябва да укрепи външните си граници, преди да е станало късно

Той подчерта, че каналите са организирани и в тях участват трафиканти, които познават района, както и служители на границата.

„Групите, които проникват от Афганистан, идват със забавяне, а това е добре за нас. Очаквам големият поток от мигранти да бъде през май-юни догодина. Това е така, защото маршрутът е планински и трудно проходим“, каза Николай Радулов.

Друга причина за забавяне на бежанската вълна е фактът, че в момента маковата реколта е голяма и на талибаните им трябва работна ръка, която да събира реколтата, обясни експертът по сигурността. Проф. Радулов разкри, че службите ни са наясно, че заедно с мигрантите нахлуват и тайни агенти на чужди страни, сред които и Турция.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
771 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
николам

2021.09.02 | 21:21

2
не мога да разбера ти как си станал професор,като си тъп като тиква.

2021.09.02 | 19:47

1
Смешник

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини