Емил Радев: България сама не може да се справи с мигрантския натиск

  • 01 септември 2021 17:35

  • 377
  • 1
Емил Радев: България сама не може да се справи с мигрантския натиск
© Кадър: БТВ

В ЕК обсъдихме ситуацията в Афганистан, но мненията са различни. Все още няма ясна позиция. Ситуацията в Афганистан е динамична, предстои хуманитарна криза. Всичко това предполага нова мигрантска вълна. Това заяви евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

„За съжаление България е на най-прекият път към Европа. Усещаме го и през последните седмици. Маршрутът на мигрантите се промени. България сама не може да се справи с мигрантския натиск. Нужни са ни допълнителни сили от „Фронтекс“, както и още средства. Охраната на външната граница коства страшно много на държавата ни. Ние сами не можем да спрем една масирана мигрантска вълна“, посочи той. 

Проф. Николай Радулов: Очаквам бежански поток от Афганистан не веднага, а след месец

„Знае се, че джихадистите имат база в Афганистан. Това вече е пряка опасност за европейските граждани. В риск са всички страни, които са имали контингент в Афганистан, включително и България. Трябва да се говори и да се поддържат дипломатическите отношения с държавите около Афганистан и с Турция. Абсурдно е мигрантите да се връщат обратно в Кабул в сегашната ситуация“, заяви евродепутатът. 

Според Радев незабавно трябва да се засили охраната по границата.

„Трябва да говорим с ЕС още сега, преди да е настъпила кризата. Предният път издействахме от ЕС 160 млн. евро, време е да поискаме още. Средствата са нужни за допълнителна техника и оборудване“, отчете той. 

Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) припомни, че добрите ни дипломатически отношения с Турция и охраната по границата са помогнали България да е сочена за държавата, пазеща най-добре границата на ЕС. През последните няколко месеца това не е така, смята той. Евродепутатът заяви, че на границата има пролуки. Освен това не се борим добре срещу трафика на хора.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.01 | 21:16

1
охранен от пиратство

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини