Пореден случай на поругаване на българското знаме в РС Македония. Джамбазки към МВнР: Недопустимо е!

  • 31 август 2021 12:07

  • 1844
  • 3
 Пореден случай на поругаване на българското знаме в РС Македония. Джамбазки към МВнР: Недопустимо е!
© Булфото (архив)

Недопустимо е да се толерира Коминтерновската политика на съвременно Скопие! Настоявам за остра реакция след поредната гавра с българско знаме в РС Македония. 

Реакцията на българския представител в ЕП и заместник-председател на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО – идва след поредния случай на поругаване на българското национално знаме в РС Македония. Този път става дума за вандалски акт на омраза срещу страната ни в Търговско-икономическото представителство в Генералното консулство на Република България в Битоля. Грозната демонстрация на антибългаризъм и омраза е изразена чрез увреждане на пилона и сваляне на националното ни знаме.

Запалиха българското знаме в Северна Македония! Захариева реагира веднага

Подчертаваме, че този брутален акт е извършен в навечерието на 97-ата годишнина от убийството на легендарния водач на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа Тодор Александров, отдал целия си живот за освобождението на Македония. Българският революционер е убит на 31 август 1924 година от предатели в местността Равна бука, край село Сугарево в Пирин.

Това провокира и Джамбазки да напише официално писмо до служебния министър на външните работи Светлан Стоев. В него той настоява за бърза и незабавна реакция от институцията с искане да бъде остро осъдена поредната гавра с българския национален символ.

България трябва да защити националния си интерес и да изиска предприемането на конкретни мерки срещу извършителя, а също и гаранция, че държавата Северна Македония ще противодейства на тази позорен акт, превърнал се вече в тенденция, подчертава още Джамбазки и допълва:

„Това поредно грозно деяние е доказателство, че антибългарската политика в Скопие продължава да дава изобилни плодове и именно тя е в основата на този престъпен вандалски акт.“

Според заместник-председателя на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа е недопустимо в страна, която непрекъснато се опитва да изтъква принадлежността си към европейските ценности и да се стреми към членство в европейското семейство, подобни престъпни актове да продължават да се случват.

Такива жалки и грозни действия са типични за Коминтерна, но не и за една европейска държава, каквато Северна Македония претендира да бъде, категоричен е още евродепутатът.

Джамбазки бесен заради запаленото българско знаме в С. Македония

В качеството си на български представител в ЕП Джамбазки ще сезира и Европейската комисия с настояване за официална проверка и позиция по случая, с която да бъдат осъдени антидемократичните прояви в Република Северна Македония.

Нямам никакво съмнение, че подобен род гаври няма да бъдат прекратени в Северна Македония. Не и докато в Скопие продължава да властва политика на дълбока и безрезервна омраза към България, нагнетявана години наред и подхранвана от властващия болшевизъм в страната, завършва Джамбазки.

ВМРО сигнализира за скандална поправка в доклада на ЕП за Македония

В чест на Старио ние от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа ще Ви припомним и един негов цитат:

„Прочее, дълг се налага на всеки македонски деец и член на Организацията да употреби всички усилия в тия съдбоносни за съдбата на Македония моменти, за да изпълни своя дълг: да пожертвува всичко свое, но да стори зависимото от него за ускоряване, налагане и довеждане на благоприятен край предстоящата война със сърби и гърци. Уверен в пълната сполука на правата кауза, пожелавам успех на всички българи. Да живее целокупна България! Довиждане в свободните български градове: Скопие, Битоля и Солун!“

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1844 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
српските

2021.08.31 | 12:24

1
как сръбските православни славянски братя направиха от македонските българи - антибългари.

2021.08.31 | 12:27

3
Ти лут ли си тези с похамеданчини албанци използват ги за охранители от страх от българските спец слyжби
Lesno

2021.08.31 | 12:26

2
S promivane na malkite im mozaci!

Добави коментар

Водещи новини