Янев: Формация на Петков и Василев може да се яви на изборите, готов съм отново да съм премиер

  • 31 август 2021 08:07

  • 4926
  • 41
© Булфото

Управлението на здравната криза е в ръцете на здравните власти. Решенията, които предстоят да бъдат взети, ще бъдат максимално обосновани на информацията. Освен доц. Кунчев в експертният съвет влизат още 10 души. Предстои да бъдат оповестени решенията им, със сигурност всички няма да са доволни, ще има и недоволни. Решението се подготвя, ще бъде обявено до няколко дни. Бизнесът трябва да работи, всеки трябва да бъде максимално отговорен и да вземе предпазни мерки за себе си. Това заяви служебният министър председател Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в ефира на Нова телевизия.

По думите му служебното правителство работи по демократичен начин.

Що се отнася до подготовката на болниците и техния капацитет ще нараства според нуждите, щом леглата в една свършват, то друга ще бъде преоборудвана, заяви той.

В държавната администрация са взети мерки и те ще са с плаващо работно време и в офисите ще са с намален брой хора.

Не предвиждаме такъв тип мерки с които да задължаваме хората да се ваксинират. Ваксината е единствения вариант, при които може да се заразиш, но да няма фатален изход, подчерта още служебният премиер.

Що се отнася за думите на доц. Кунчев, че не трябва да търпим неваксинирани служители в домовете за възрастни хора, той заяви, че трябва да търсим факти и да виждаме цялата картина. Доколкото знам нивото на ваксинация сред служителите там е добро, може да има някои служители, които да не могат да се ваксинират по медицински причини, заяви Янев.

Темпът на ваксинация в България не е висок, всичко това го знаем. Правят се кампании, които разчитат на доброто отношение на хората. Имаме възможност за избор на ваксини, хората се прибират след отпуска и се надяваме да вземат решение и да се ваксинират, подчерта още той.

По думите му пари за медиците има, но те са предвидени в актуализацията на бюджета, която вече е в НС.

БСП продължава с преговорите по третия мандат за кабинет

Попитан дали може да бъде отново служебен премиер, Янев заяви: да, ако е необходимо имам тази готовност.

От депутатите и техните решения зависи дали изборите ще са две в едно, заяви той.

Готови сме и за единия и за другия вариант за избори, но най-вероятно ще има затруднения за ЦИК и ще се наложи закупуването на още машини за гласуване. Всички съображения са на масата, сега вече зависи от депутатите, каза още Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

По думите му се намираме в политическа криза. "Има отдалеченост между гражданите и партиите. Партиите не искат да се съобразяват с хората, връзката им с тях не е добра и това обуславя появата на нови политически лидери и партии, които да я запълнят тази ниша", смята Янев.

На въпрос дали би гласувал за Кирил Петков и Асен Василев, за да запълнят тази ниша с тяхна политическа формация, той заяви: да, разбира се.

Бих се включил във всеки един проект, които работи за България и трябва да престанем да персонализираме, каза Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен.

Не само ИТН, но и другите партии дават разнопосочни сигнали и най-вероятно разочароват своите избиратели, и най-вероятно ще бъдат наказани за това на следващите избори, смята още той.

Що се отнася до хората от списъка Магнитски, той заяви, че нямаме проблем с ЕС.

На въпрос дали децата му заемат ръководни длъжности, благодарение на това че е премиер, той заяви, че те са достатъчно големи и образовани, за да са на позициите на които са и че ако някой реши да става премиер - не трябва да има деца или те не трябва да работят ли?

 

Последвайте канала на

Калина Христова
4926 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар

2021.08.31 | 15:09

41
НАСЛЕДНИЦИТЕ МУ С ПО 15000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ НАЗНАЧЕНИ БЕЗ КОНКУ*С

2021.08.31 | 15:05

40
Имало ниша в политическото пространство, защото партиите не били способни да излъчат правителство и това видите ли е ниша за Петков и Василев, хахаха...Няма ниша драги партията ви на Радев -Манолова с 5% не може, ама Бойко на есен се завръща и кабинет Борисов 4 неизбежен.

2021.08.31 | 15:05

39
Ole, Ole...ФИНАНСОВИЯТ. МИНИСТЪР. ВАСИЛЕВ. ДА. НЕ ГОВОРИ. ЗА. ПРЕСТЪПНОСТ. И. ФИНАНСОВИ ЗЛОУПОТРЕБИ,,А. ДА ОБЯСНИ НА НАРОДА КАКВО ДЪЛЖИ НА БЮДЖЕТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. А ТОЗИ НЕГОВ ПРИЯТЕЛ ДЕТО ПОСТАВИ ШЕФ НА НАП НЕЗАБАВНО ДА ГО ОСВОБОДИ! СРАМ И ПОЗОР! ЗАТЪНАЛИ. ДО.ГУША ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА ГО ДАВАТ КАТО БОРЦИ ЗА. РЕД И ЗАКОННОСТ! И ЖУРНАЛИСТИТЕ НАЛИ СА СЕРВИЛНИ СИ ТРАЯТ ! СРАМ И ПОЗОР.ЗА РАЗСЛЕДВАЩАТА ЖУРНАЛИСТИКА! ТЕ ВСИЧКИ СЕ СТЪПИСАХА И.ИЗПОКРИХА ОТ.СТРАХ ДА НЕ. ГИ. РЕПРЕСИРАТ ! ВЕЧЕ И.АЗ СЕ УБЕДИХ,ЧЕ МЕДИИТЕ.НИ СА ЗАВИСИМИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ !БРАВО НА БТВ ЗАДЕТО ЗАБРАНИ В СУТРЕШНИТЕ БЛОКОВЕ ДА СЕ ВОДИ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ! БРАВО И НА БЪЛГАРИЯ ОН ЕР!БНТ СЕ МЪЧИ ДА ОБЕКТИВНА! НО ВЪВ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ.ЛИПСВА РАЗСЛЕДВАЩАТА НЕЗАВИСИМА ЖУРНАЛИСТИКА

2021.08.31 | 15:04

38
Ами, комплект вървят, защото си знаят далаверите..Петков и Василев са най-брутално наглите министри в историята на демокрацията в България. Току що слушах Миленов да обяснява че Кирчо не просто е сложил свои авери на ключовите места в министреството, ББР и ДКК, но е имал наглостта да тури за адвокатска кантора на ББР тази адвокатска кантора, която работи с неговите лични фирми! Егати смяната на модела! Това даже надминава най-големите ми очаквания, макар че моите очаквания никога не са били високи! Ха-ха-ха-ха-ха! Може да се провери дали предишните министри са слагали на тая позиция, техните си адвокатски кантори и се басирам, че в нито един случай не е било така! За първи път имаме такова башибозушко отношение на министър към делата на повереното му министрество! Той го третира изцяло, като своя собственост, което е не просто скандално, направо е престъпно. Стотици пъти го гледахме по медиите как обяснява "Аз съм решил това! Аз ще направя това! Тези ми пречат да направя това, но аз ще натискам, ще ги атакувам докато ги отстраня, докато направя, това което искам!" Сякаш той единствен на света решава, какво става с икономиката на страната, такова поведение имат само босовете на мафията! За първи път виждам такава управленска безотговорна наглост въплатена в напълно случаен човек. А всички знаем, че той нямаше и представа преди 3 месеца, какво е това министерство на икономиката, какви компании и банки има към него, какви отговорности носи, но секунда след като научи вече знае какво да прави, без да пита, без да се консултира, нито с премиера, нито с Президента, които са го назначили, нито пък със съветници и експерти. Това е абсолютна безотговорност! Това е манталитет или на луд или на престъпник!

2021.08.31 | 15:04

37
Публикацията е на Danny Hristova: "КАКВО СТАВА, КИРЕ? И ние знаем английски...Документите ти са получени на 19 август 2021 г. Така че продължавай да ни будалкаш и вкупом с пРезидента да нарушавате основния закон на държавата! “Получихме заявление за отказ от канадско гражданство на 19 август 2021 г. Започнахме да обработваме молбата ви на 19 август 2021 г. По молбата ви е взето решение. Трябва да получите отговор в рамките на следващите три месеца.”

2021.08.31 | 15:04

36
На 19.8. са приели искането на Петков в Канада. В срок до три месеца ще се произнесат. Ами ако след три месеца му постановят отказ? Кво правим тогава) Второ - в България няма конституционна криза).... Има политическа криза. Но без значение от това, е важно кое е законосъобразно, а не кое е целесъобразно . И трето - това, че видиш ли, Петков бил толкова честен и ооооо горкия- в името на България се бил отказал от гражданство, за да ни спаси)))))) По голям виц не бях чувал, от както царя каза, че ще ни оправи за 800 дни. Петков е поредната пионка на олигарха Прокопиев, с цел овладяване на ключови сектори и усвояване на средства, както и нагъл лобизъм. Отворете си очите, че е срамота , след толкова години , отново да ви качват на черешата с изтъркани номера....

2021.08.31 | 15:03

35
АТАКА, НАРОДЕ. КАТО НЕ ЗНАЕШ ЗА КОГ0 ДА ГЛАСУВАШ. ВСИЧК0 СКОЧИ, ТОК НАД 100 ПРОЦЕНТА. СЕГА ВЕЧЕ И ПОЧНАХТЕ ДА ТЕГЛИТЕ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ. ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКО СПЕСТИХТЕ ПО БАНКИ 90 МИЛИАРДА, СЕГА ЩЕ ТЕГЛИТЕ ЗА ДА ОЦЕЛЯВАТЕ.
иван

2021.08.31 | 09:43

24
КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА ОГРОМНИТЕ АМЕРИКАНСКИ 3 БРОЯ САМОЛЕТИТЕ КОИТО НА 30 О8 21Г ВЪВ 19.30 Ч.НА ВИСОЧИНА 70 МЕТРА НАД КЪЩИТЕ НА СЕЛО КРЕПОСТ ОБЛАС ХАСКОВСКА ОТ ТУРЦИЯ. КАКВО ПРЕВОЗВАХА. НИКОИ НИЩО НЕ КАЗВА , КЪДЕ СА ПОЛИТИЦИТЕ И ЖУРНАЛИСТИТЕ , ДА ДАДЪТ ОТГОВОР НА НАСЕЛЕНИЕТО.

2021.08.31 | 11:24

34
Превозват бежанци от Афганистан вероятно Планът за ислямизиране върви
.

2021.08.31 | 10:59

33
Какво прави гербадджията Кунчев в тоя съвет?? Уж сте против тях а оставяте техните хора, така ли се сваля модела а Радев??

2021.08.31 | 10:16

32
крадливите комунисти не пускат кокала....в момента се извършва най-големия грабеж в историята на Родината ни

Добави коментар

Водещи новини