Политолози за третия мандат: Почват задкулисните пазарлъци

  • 27 август 2021 08:57

  • 2363
  • 8
Политолози за третия мандат: Почват задкулисните пазарлъци
© Колаж: Novini.bg

Вече сме в предизборна ситуация. Цялата политическа логика показва, че едва ли Нинова ще успее да получи подкрепа. Стратегията на Манолова беше "Да дадем на ИТН втори шанс"... Ама това наистина ли е втори шанс? Това не е печеливша стратегия предвид тенденцията на срив към подкрепата за ИТН. Това заяви в сутрешния блок на bTV политологът проф. Румяна КолароваРумяна Коларова Доц. д-р Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 г. в София. Румяна Коларова е университетски.

,,Едва ли ще се стигне до разговори за личността на премиера, но ако се стигне – това може да оправдае и забавянето на мандата. БСП ще трябва да номинира премиер, който според мен ще бъде със сходен профил с този на Даниел Митов, ще бъде човек, който е свързан с политиката и който да се ползва с повече от добро име, да не е корумпиран. За мен е интересно дали този човек ще бъде от кръга на Радев или от кръга на Нинова'', обясни още проф. Коларова и подчерта, че БСП ще понесе негатив, ако започне да бави изкуствено връщането на мандата.

Георги Свиленски: Време е партиите да загърбим всякакви сметчици

По думите ѝ предложението председателят на НС Ива Митева да бъде премиер е било "бутафорно".

Жената им отговори достойно, едва ли това беше сериозна заявка, а по-скоро протегната ръка към ИТН, смята политологът.

Ива Митева разкри дали е готова да бъде премиер, зададе и въпрос на Румен Радев

,,Вече сме в две предизборни кампании. Що се отнася до БСП, тя успя да преодолее този образ на партияна на статуквото, но като цяло политическата ни система е незряла, тъй като партиите показват липса на всякакъв парламентаризъм'', изрази мнението си и политологът доц. Мария Пиргова, която допусна, че БСП ще търси експертна формула с третия мандат.

,,Избирателите на БСП са доволни, че партията получава третия мандат, т.е. тя става фактор и сега е в центъра на събитията'', каза още доц. Пиргова.

Според нея и проф. Коларова с третия мандат, предвид по-вероятните нови парламентарни избори, започват задкулисните пазарлъци.

,,Пазарлъците никога не са на светло. Партиите не предлагат идеологии, вижда се тяхната свързаност с друг тип интереси. Изборите не дават резултат, защото партиите са по-скоро икономически кръгове, а не партии на електората си'', коментира доц. Пиргова.

Нинова призна, че е имала среща със Слави Трифонов

,,Очаквам да има задкулисни пазарлъци, а би трябвало да се залага на взаимни отстъпки, но едва ли ще се стигне до взаимни отстъпки'', отбеляза от своя страна проф. Коларова.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2363 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.08.27 | 10:02

4
дърти комунделки....обикалят студията да лъжат и мамят народа
Naivnik

2021.08.27 | 12:22

8
Mamiat se naivnite!

2021.08.27 | 10:08

5
ВЪЗРАЖДАНЕ влиза при новите избори ! БРАВО ! Гласувайте за ВЪЗРАЖДАНЕ за голям % !
Platen optimist

2021.08.27 | 12:21

7
Nadali!
Уууу

2021.08.27 | 10:11

6
Ще дойде правителство на БСП.Вече имаше такова на тройната коалиция начело със Станишев.Изядоха всички резерви и направиха голям дълг. Затова хората казват. Да ограбиш човек е кражба. Да ограбиш много хора е бизнес Да ограбиш цял народ е политика. Слави ще направи пари от пазарлъка и с фокус на неучастващ ще осигури правителството на Нинова

2021.08.27 | 09:38

3
тези бабички набедени за политолози са напълно излишни в медийния ефир, не знам пенсиите ли са им толкова ниски,че все ги каните или просто да се намират на приказки,щото няма какво да давате,те са като доктор Николова

2021.08.27 | 09:13

1
Като видите на екрана Коларова,Христова,Стоянов сменяйте програмата!

2021.08.27 | 09:20

2
е, те комунягите цял живот това правят - пазарлъци зад кулисите и щото ББ не ги изведе на светло, мечтаеха 12 години за власт и те ти подарък от президента резидент

Добави коментар

Водещи новини