Президентът и спортният министър подкрепиха отбора на България на старта на Европейското първенство по волейбол за жени

  • 19 август 2021 11:37

  • 999
  • 1
Президентът и спортният министър подкрепиха отбора на България на старта на Европейското първенство по волейбол за жени
© МС

Президентът на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и министърът на младежта и спорта Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище аплодираха победата на момичетата от националния отбор над Гърция с 3:0 (25:20, 25:15, 25:19) на старта на Европейското първенство по волейбол. Успехът на българския тим от трибуните в зала „Колодрума“ в Пловдив изгледаха и кметът на града Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на, областният управител Ангел Стоев и президентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Това съобщават от пресцентъра на МС.

След края на срещата президентът Радев и министър Кузманов поздравиха българските състезатели за успеха и отличната игра и им пожелаха успех в предстоящите мачове. Следващото препятствие пред отбора на България е в събота от 20,30 ч. срещу Испания.

Шампионатът на Стария континент се провежда от 18 август до 4 септември в България, Сърбия, Хърватия и Румъния.

В първенството участват 24 отбора, разделени в 4 групи от по 6 тима. Българските национали са в група „B” с Гърция, Полша, Германия, Испания и Чехия, като мачовете се играят в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Министър Кузманов за Международния ден на младежта: Младите хора са бъдещето на България!

За следващата фаза се класират най-добрите 4 отбора от всяка група. Освен двубоите от група „B“, Пловдив приема четири осминафинала и два четвъртфинала. Полуфиналните и финалните срещи ще се проведат в Белград.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
999 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.19 | 13:30

1
Боклук не си ли пукнал още от злоба?

Добави коментар

Водещи новини