Гечев: Съвсем логично е да очакваме президентът да даде третия мандат на БСП

  • 19 август 2021 08:32

  • 1812
  • 4
Гечев: Съвсем логично е да очакваме президентът да даде третия мандат на БСП
© БНТ

Реалността е, че както виждате има напрежение по едни или други причини между т.нар. "протестни партии" и затова считаме, че БСП има най-големи шансове да състави правителство. Това заяви пред БНТ депутатът от БСП за България Румен Гечев. 

По думите му БСП ще продължи да работи за съставянето на редовно правителство, ако другите участници в процедурата проявяват отговорност, разбиране и отчитат националните интереси.

Румен Петков иска третият мандат да отиде при БСП; заяви, че България ще плати сметката за бежанската вълна

"Съвсем логично и морално е да очакваме от президента третия мандат да даде на БСП за България, тъй като Радев е президентът, който ние предложихме и който беше избран с огромно мнозинство. Така, че логично е и очаквано е третия мандат да дойде в БСП", каза още Гечев.

Според него БСП е показала последователност в целите в програмата си, както и диалогичност в разговорите за съставяне на кабинет.

"БСП стои доста стабилно на трудния политически терен в България", допълни още Румен Гечев.

Нинова: Няма заявена от президента позиция на кого ще даде третия мандат

Той коментира и проекта на Министерството на финансите за актуализация на бюджета. Гечев обясни, че в него се прилага резервна сума от 1 млрд. 272 млн. лв. - увеличение с 14 пъти от предходната годината. От БСП обаче искат да знаят какви точно са предвидените резерви и за какво ще бъдат използвани.

Вторият въпрос, който от БСП отправят към проекта за актуализация на бюджета, е свързан с общините. По думите на Гечев за тях не е предвидено нищо, което е притеснително, тъй като общините в България посрещат едни от основните удари в резултат от кризата от COVID-19, каза още той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1812 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.08.20 | 19:30

4
Гечев, пpиличaш на мaнгaл, но си много по-kpaдлив. Дължиш ми пapи за десетилетията изкуствена бедност.
Чейнчаджия

2021.08.20 | 09:44

3
1000 лева за 1 евро:)))))
нн

2021.08.19 | 09:57

2
Докога Радев ще бави връчването на втория и третия мандат и ще държи страната без управление. Така нарушава Конституцията. Какво е това служебно правителство, което седи вече толкова месеци без да е избрано от народа.

2021.08.19 | 08:41

1
НА БСП? УДОБНАТА ОПОЗИЦИЯ НА ГРОБАРИТЕ? ТАЯ НЯМА ДА СТАНЕ!

Добави коментар

Водещи новини