ДПС и Радев в спор за гражданството на Кирил Петков, президентът попита: Коя е Вашата родина, г-н Карадайъ?

  • 18 август 2021 15:43

  • 21321
  • 334
© Булфото

Страната е изправена пред множество кризи. В момента е факт и политическата криза. Освен това се очертават и още допълнителни кризи, които се предизвикват от поведението на различни фактори. От тази гледна точка нашата позиция е непроменена от изборите за 45-то НС. С изборите българските граждани заявиха промяна. Това заяви Мустафа Карадайъ по време на допълнителните консултации при президента.

Той припомни, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е засвидетелствало безусловна подкрепа за новите партии. Въпреки това позицията на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се е променила в 46-тия парламент: „Ние имаме условие, от което не бихме отстъпили - възстановяване на нормалността в политиката и възстановяване на демокрацията. Според нас възстановяването на демокрацията не бива да става с недемократични, незаконни и противоконституционни инструменти“.

Карадайъ беше категоричен, че страната има нужда от редовен кабинет.

ДБ пред президента: Готови сме да разговаряме с всички без ГЕРБ и ДПС за третия мандат, всичко зависи от ИТН

„Мисля, че Вашите думите щяха да звучат още по-убедително, ако бяхте останали на КСН и бяхте изслушали важни доклади и дискусии. Надявам се, че вашето движение ще гледа с по-голяма отговорност на заседанията на този съвет“, каза президентът в отговор.

От своя страна Карадайъ припомни, че президентът е обявил преди заседанието на КСНС, че няма да се включват нови теми в древния ред: „Доколкото си спомням в дневния ред беше посочено като точка справянето с нова COVID вълна. Въпреки това се говореше много повече за бюджет и имаше желание да се говори по тази тема. Помолих един министър да използва малко повече думичката „коронавирус“, защото той повече говореше за бюджет“. Лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с припомни и проблема с гражданството на икономическия министър Кирил Петков.

„Разглеждахме финансови мерки за справяне с тези кризи. Мерките минават през бюджета. Не мисля, че е удачно да повдигате темата с гражданството на Кирил Петков. Да си българин не означава да имаш български паспорт, а да носиш България в сърцето си. Аз запитах г-н Петков коя е неговата родина-майка, а Вие г-н Карадайъ, ще ми кажете ли коя е Вашата родина-майка?

„Да, г-н президент, моята родина е България. Но освен това пра-прародината ни на база на исторически факти може да се окаже обща“, отговори Карадайъ.

„Надявам се да сте искрен в тези думи, защото това е важно за България“, отвърна президентът.
„Лицемерието в политиката е основен инструмент в политиката. Различният аршин за различните групи е действащ в момента. Има ограничени права на български граждани – права, които са гарантирани от конституцията. Какъв е проблемът да се изясни един скандал в обществото? Колкото по-рано бъде изяснен, толкова по-добре за България. Нарушаването на конституцията е огромна пропаст в демокрацията в страната“, заяви председателят Мустафа Карадайъ.

След словесната престрелка между лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и президента думата взе Йордан Цонев.

„Не мога да остана безучастен, когато президентът пита господин Карадайъ коя е неговата родина-майка. Този въпрос може да бъде съотнесен към бесарабските българи, към българите в Сърбия, Молдова и Украйна. Всеки има родина по произход. Да питаме точно тази част от Българското общество, която е доказала, че носи България в сърцето си, не е редно. Тези хора, когато бяха поругани, избраха да останат. Те са доказали, че са българи. Не мога да кажа същото за господин Петков. Колкото до конституцията, там чувства няма. Там пише, че човек с двойно гражданство не може да бъде министър. Ние не позволихме на Георги Пирински и на Жорж Ганчев да останат политици. Беше нормално, когато има такъв казус Кирил Петков да изчака да се реши този казус".

Последвайте канала на

Теодора Александрова
21321 334

Свързани новини

Коментари 334

Добави коментар
ХХХ

2021.08.19 | 19:16

334
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
Не се разбира

2021.08.19 | 09:40

333
Мангасара, какво иска да каже.Демокрация в неговата страна?

2021.08.19 | 02:35

332
Чети малко бе , има учебници, има чичо google- питай, не е срамно да не знаеш, срамно е да се правиш, че знаеш! През 1923 г. е провъзгласена РЕПУБЛИКАТА, а не Турция, първата турска държава е създадена 220 г. Пр. Н. Е. Да те питам- кога е създадена Република България? Ако не знаеш да ти кажа-1944 г., то тогава България не е република.
Atilla

2021.08.19 | 02:13

331
Благодарностти за г-н ЦОНЕВ, за лекцията която изнесохте на всички българи в лицето на президента, президента изпадна в дълбок шок, всички разбраха че майката родина на българите родени извън България е България, и анаватана на всички турци в България е Тюркийе. А тази Теодора Александрова която е писала статията, да слуша с ушите си какво казва г-н ЦОНЕВ, а не с задните си части.

2021.08.19 | 01:04

330
Господин Карадайъ смачка като фас на тротоара с отговора си на въпросчето на Руменчо , коя е неговата Родина! Браво българино! Гордея се с честта ти! Това че говориш турски не означава че си турчин, пък и какво лошо има в това че изповядваш исляма вяра? ! Браво на теб! Смачка манерката на раменете на президента на БСП Руменчо. ха, ха, руменчо го отнесе като бръмбър сламка. Г-н Карадайъ му го наби и на руменчо му излезе през устата . Руменчо, руменчо, не си сваляй гащетата пред МЪЖ.

2021.08.19 | 01:03

329
Хахахахаха как го подведе мъдрия Карадайъ др.Президент. На въпроса на льотчика коя е Родината, турчето дава изключително умен и подвеждащ отговор. Оказва се, че прародината на летящия тупан и Карадайъ е една и съща, т.е.Турция. Тъпакът президент прдължи с мазни приказки, без да се усети, че беше жестоко прецакан, хахахаха.

2021.08.19 | 01:02

328
Така е,Хвърчилков често подценява Конституцията,дори я подминава.Тъй като става дума за прокопиевски министър внедрен да върти схеми,на Радев скоро ще се проясни с кого се е хванал,само че в капана ще е той,а комбинаторите ще получат облагите .Но др.Радев го интересува новия мандат,поддръжката ,дори след това да е потоп,само ,че потопа повлича.

2021.08.19 | 01:02

327
руменч0 , ти си гениалното доказателсво , че от суха сламка пискун не става. Гласеца ти е фалшиф тон на мъж. имаш два брака, в политиката като монтиран президент няма да направиш два мандата. очаквате съд за бракониерските ти дела и с удоволствие ще те посетя в затвора за да ти се изхрача в личицето на малоумен.
Гошко

2021.08.19 | 00:50

326
Двама йеничери.Аяаяхаахахахахахаахааааааа

2021.08.19 | 00:28

325
Господин Карадайъ смачка като фас на тротоара с отговора си на въпросчето на Руменчо , коя е неговата Родина! Браво българино! Гордея се с честта ти! Това че говориш турски не означава че си турчин, пък и какво лошо има в това че изповядваш исляма вяра? ! Браво на теб! Смачка манерката на раменете на президента на БСП Руменчо.

Добави коментар

Водещи новини