Георги Кадиев: Има много неща за промяна в предложената актуализация на бюджета

  • 16 август 2021 17:49

  • 841
  • 1
Георги Кадиев: Има много неща за промяна в предложената актуализация на бюджета
© Кадър: БТВ

Има много неща за промяна в предложението за актуализация на бюджета. Това не е дългосрочна политика, но това не е и работата на служебния кабинет. Това заяви депутатът от коалиция „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

"Задължително е да има актуализация. Има много допълнителни приходи, които идват от само себе си и трябва да се върнат на хората, особено за социално слабите. Важно е да имаме актуализация, защото ако не се състави правителство, да можем да се справим с неотложните разходи", посочи той.

От АИКБ с призив към депутатите: Необходима е спешна актуализация на бюджета

"Има воля за подкрепа за съставяне на кабинет. Този кабинет няма нито една комисия, няма приет закон и това е критиката ни към председателят на НС г-жа Митева. Виждам някакво недоверие, че ще има дългосрочност на парламента. Заровихме се в миналото и пренебрегнахме актуалните теми", отчете Кадиев.

"Важно е дали ще се разберем за детайлите по актуализацията на бюджета. Най-голямата му слабост е, че предложеното увеличение на пенсиите просто компенсира инфлацията. Трябва да има анализ от страна на НСИ, за да знаем какво адекватно да увеличим", каза още депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Относно критиките на ГЕРБ, че предложението за актуализация на бюджета е празен чек, Кадиев заяви: „Това е техническо действие, без дългосрочна политика“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
841 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сестра Ангелова

2021.08.16 | 19:05

1
Рaбoтя в coфийcкa бoлницa и cъм cвидeтeлкa нa пълнaтa бeзoтгoвoрнocт и шурoбaджaнaщинa oт cтрaнa нa ръкoвoдcтвoтo, кoeтo при минaлaтa КOВИД вълнa в cпиcъцитe нa взимaщитe пo 1 000 лeвa дoпълнитeлнo, бяхa включили дoмaкинкaтa, ceкрeтaркaтa /любoвницa нa дирeктoрa/, гл.cчeтoвoдитeлкa /coлo-тaшaк нa дирeктoрa oпрaвящa му дaлaвeритe/, шoфьoрa му, шeфoвeтe нa oтдeлeния и други хaрaнтутници, нямaщи нищo oбщo c лeчeниeтo нa бoлнитe . . . МИНИCТЪР КAЦAРOВ, CПРИ ТEЗИ ПAРИ НA ИЗМAМНИЦИТE !!!

Добави коментар

Водещи новини