Министър Кузманов се срещна с посланика на Турция в България

  • 06 август 2021 16:17

  • 470
  • 0
Министър Кузманов се срещна с посланика на Турция в България
© Министерството на спорта

Министърът на младежта и спорта Андрей КузмановАндрей КузмановАндрей Георгиев Кузманов получава средното си образование в Централното спортно училище проведе работна закуска с Н. Пр. Айлин Секизкьок – извънреден и пълномощен посланик на Република Турция в Република България. Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между двете държави в областта на сътрудничеството в сферата на спорта.

На срещата в градината на турското посолство министър Кузманов изрази увереността си, че партньорството между Турция и България в спорта ще се задълбочава и ще бъде ползотворно и за двете държави.

Министър Кузманов за Ивет Горанова: Благодаря Ви за уникалните емоции през днешния ден!

В разговора беше изтъкната важността на проведената двустранна среща в Истанбул на министър Кузманов с министъра на младежта и спорта на Турция Мехмет Мухарем Касапоглу, на която и двамата изразиха желанието си да бъдат реализирани повече съвместни проекти между Турция и България в областта на спорта.

Двустранната среща беше през юни в рамките на участието на министър Кузманов в първата среща на министрите, отговарящи за спорт, по линия на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) в Истанбул.

Министър Кузманов и Н. Пр. Айлин Секизкьок споделиха мнението, че подписването на съвместната декларация за разширяване на съществуващите отношения и развитие на интензивното сътрудничество в областта на младежта и спорта по линия на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) е изключително важно за задълбочаване на партньорството между тези страни.

Кузманов: Не е ясно къде е отишъл половината от бюджета на Министерството на спорта

На срещата те разговаряха още за доброто представяне на българските и турските спортисти на провеждащите се в Токио Олимпийски игри и споделиха, че и двете държави се представят успешно в Игрите предимно от жени.

Споделено беше мнението, че е добре да бъдат възстановени Балканските игри, на които да се състезават атлети от различни спортове в региона.

Министър Кузманов разгледа стаята на Мустафа Кемал Ататюрк в резиденцията на турския посланик в София.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини