Депутатите създадоха комисия за "Магнитски"

  • 06 август 2021 09:11

  • 1100
  • 3
Депутатите създадоха комисия за "Магнитски"
© Булфото

Народните представители избират днес председатели на парламентарните комисии.

В дневния ред е включено: Проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни 2021 година санкции на български физически и юридически лица от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати на основание Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на човешки права (Вносители: Христо Иванов и група народни представители, 30.7.2021 г.). 

Парламентът ще има 22 постоянни комисии

С пълно мнозинство парламентът прие без дебат създаването на Временна комисия за установяването на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни 2021 година санкции на български физически и юридически лица от Службата за контрол на чуждестранните активи на Министерството на финансите на САЩ на основание глобален закон "Магнитски" за отговортост при нарушаване на човешките права. Комисията ще работи 3 месеца.

Надежда Йорданова от "Демократична България" ще бъде председател. Членовете са: Иво Атанасов и Андрей Михайлов от "Има такъв народ", от ГЕРБ -СДС - Даниел Митов и Тома Биков, от БСП Филип Попов и Димитър Данчев, от "Демократична България" - освен председателката Надежда Йорданова, също и Атанас Славов, от ДПС - Хамид Хамид и Цветан Енчев, "Изправи се БГ! Ние идваме!" - Мария Капон и Татяна Дончева.

 

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1100 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.08.06 | 09:19

1
АБЕ, ТОЯ РАШКОВ 2 МЕСЕЕЦА БЕШЕ МИНИСТЪР , НАЗНАЧЕН, МНОООГО Е ВАЖНО ТОВА, НЕ ИЗБРАН, А 5 МЕСЕЦА ЩЕ ГО ИЗСЛУШВАМЕ...КАКВО НЕ Е СВЪРШИЛ

2021.08.06 | 10:25

3
Е.б.и.си майката 1
народен глас

2021.08.06 | 09:25

2
тия тъпаци пак с глупости се занимават ония тъп милиционер да ходи при пожарите да не се прави на разсеян

Добави коментар

Водещи новини