Биографии: Ето кои са министрите на Слави

  • 04 август 2021 12:23

  • 12770
  • 9
Биографии: Ето кои са министрите на Слави
© Колаж: Novini.bg

"Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" обявиха проектоминистрите, които ще са начело на страната, ако кабинетът бъде гласуван. 

Ето кои са министрите на Слави:

Силвия Бакърджиева, която бе номинирана за министър на околната среда и водите в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее, е с 12 г. стаж в държавната администрация, работила е и в институции на ЕС, съобщиха от пресцентъра на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" за БТА.

Започва кариерата си като юрист в Министерството на земеделието и храните, където е участвала в подготовката на редица нормативни актове.

ИТН обяви министрите си. Коалиционни споразумения обаче няма да се подписват

От 2011 до 2014 г. работи в МОСВ като се занимава с юридическа и експертна дейност в областта на правото на ЕС.

По-късно, повече от 4 години, е експертен представител на МОСВ в Постоянното представителство на България в ЕС. През 2018 г. е председател на работна група Околна среда към Съвета на ЕС.

За министър на правосъдието в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен депутатът от ИТН Момчил Иванов. Той е адвокат по професия.

Роден е на 14 февруари 1976 г. във Видин. Беше депутат от ИТН и в предишното 45-о НС.

"В понеделник сутрин - на червения килим" - кандидатът за министър на правосъдието от ИТН иска студентка само по жартиери

За министър на вътрешните работи в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Петър Илиев. Той е юрист, завършил магистратура в Софийския университет с пълно отличие. Специализирал е английско търговско право и право на ЕС в Бъкингамския университет във Великобритания, специализирал е и американско право в Ню Йорк. Преподавател по конституционно право в СУ, доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема, лауреат на отличието адвокат на годината. Говори четири езика. На 44 години.

Потвърдено: Петър Илиев е плагиатствал десетки страници от доц. д-р Наталия Киселова

За министър на външните работи в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Ради НайденовРади Найденов Ради Найденов е служебен министър на външните работи в кабинета на Огнян Герджиков. Роден е. Той е учил Международни отношения в УНСС, специализирал е в Германия, Франция и САЩ. Дипломат от кариерата. Дългогодишен посланик в Австрия и в Германия. Извънреден и пълномощен посланик в Швейцария. Извънреден и пълномощен посланик в Лихтенщайн и в Берн, Швейцария. Ръководител на посолството ни в Берн. Найденов е министър на външните работи в служебното правителство от 2017 г. На 58 години, говори 4 езика.

МВнР

Радостин Василев е предложен за министър на младежта и спорта в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее. Той е юрист. Завършил е право в Софийския университет.

Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", адвокат Радостин Василев има дългогодишен опит в областта на гражданското, облигационното, търговското, трудовото право и изпълнителното производство.
През последните 13 години е един от малкото специалисти в България, които се занимават с международно спортно право. Адвокат Радостин Василев има десетки публикувани статии и монографии, свързани с правната регулация на спорта на национално и международно ниво и е консултирал и консултира голям брой спортисти, спортни федерации и спортни клубове. Към момента е управляващ партньор в адвокатско дружество "Радостин Василев".

Булфото

За министър на отбраната е предложена Теодора Генчовска в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее. Биографията й бе представена от Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, когато обяви първия проектокабинет на ИТН с премиер Николай ВасилевНиколай ВасилевНиколай Василев Василев е български политик от Националното движение „Симеон.
Генчовска е експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на Военната академия, тя е преминала и през редица допълнителни квалификации в Германия, Италия, Великобритания и САЩ.

Професионалната й кариера стартира в Генералния щаб на Българската армия.

Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел НАТО и ЕС в Министерство на отбраната. Участвала е в български делегации на Срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори два езика. На 52 години.

ИТН

За министър на икономиката в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложена Десислава Димитрова, председател на Съвета "Кръговата Икономика - Зелената Алтернатива за България". Според информация на сайта на организацията, тя е сертифициран експерт по Кръгова икономика от Michigan University, USA и Wageningen University, Netherlands, с над 15 години международен опит в областта на кръговата икономика и хранително-вкусовата промишленост. Управител и собственик е на млада компания в аграрноиновативния сектор в България.

 cega-bg.com

За министър на енергетиката в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Александър Николов, в момента служебен заместник-министър на енергетиката.

Според справка на сайта на Министерство на енергетиката Александър Николов е роден на 2 декември 1982 г. Притежава дълъг мениджърски опит в сферата на телекомуникациите, финансите, инвестициите и капиталовите пазари. Бил е изпълнителен директор на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически проекти, развиващи иновативни финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, опции и управление на инвестиции.

Притежава допълнителни квалификации, насочени към дигитална трансформация на бизнеса, като текущо работи и по дисертационна тема в същата сфера. Владее английски език.

БНТ

За министър на туризма в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Ивайло Кожухаров. Той беше номиниран за министър на туризма и в първия проектокабинет на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Според информацията на сайта на партия "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", Ивайло Кожухаров е експерт по туризъм с над 17 години професионален опит както като ръководител, така и като консултант на редица успешни хотелски комплекси в България.

Завършва езикова гимназия с немски и английски език, а след това придобива бакалавърска и магистърска степен по "Икономика и организация на туризма" в Икономическия университет във Варна. Малко по-късно завършва и магистратура по "Маркетинг" в УНСС. Още докато учи, започва работа като рецепционист в Албена. Едва 23-годишен става управител на четиризвезден хотел с 250 стаи и над 100 души персонал в същия комплекс, а по-късно - изпълнителен директор на българска хотелска верига с няколко хотела в страната и генерален мениджър на бизнес хотел в София, част от световен бранд. Работейки години наред за авторитетни компании в сферата на туризма, Ивайло Кожухаров натрупва опит, който започва да прилага и като консултант. Член е и на УС и съучредител на "Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на Хотели".

ИТН

За министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Гроздан Караджов, юрист, депутат от Реформаторския блок в 43-ото Народно събрание.

Според биографичната справка на неговия сайт grozdankaradjov.bg, той е завършил Първа английска езикова гимназия в София и специалност "Право" в СУ "Св. Климент Охридски". Специализира бизнес мениджмънт в телекомуникации в Токио, Япония.
Активен участник в студентските протести през 90-те години. Председател на Независимото студентско дружество в Юридическия факултет на Софийския университет и съпредседател на Федерацията на независимите студентски дружества. Съосновател и национален координатор на Българско сдружение за честни избори.

Професионалната му кариера започва във фондация "Отворено общество" - София, където последователно заема длъжностите "програмен координатор", "главен секретар" и "програмен директор".

В периода 1996 - 2011 г. е главен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, главен секретар на Министерство на транспорта и съобщенията и председател на Съвета на директорите на БТК. В периода 1998 - 2003 г. е член на Надзорния съвет на Българска пощенска банка и член на Съвета на директорите на RILA SOLUTIONS.

От 2001 до 2004 г. Гроздан Караджов е изпълнителен директор на фондация "Демокрация". В следващите години е инициатор и създател на редица успешни бизнес начинания.
Член на Управителния съвет на Центъра за икономическо развитие. Учредител на фондация "Светът на Мария" и дългогодишен активен дарител.

Обича фотографията и е любител на гмуркането. Сред любимите му спортове са тенис през лятото и ски през зимата. Гроздан се грижи за няколко котки и кучета. Участва в дарителски каузи, свързани с подкрепата на хора с интелектуални затруднения, бежанци, изоставени и бездомни животни.

Булфото

За министър на регионалното развитие в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Георги Георгиев.

Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" той е с образователна и научна степен "доктор" по "Организация и управление на производството / строителство/", "магистър" по "Промишлено и гражданско строителство", строителен инженер. Бакалавърската му степен е по "Организация и управление", офицер.

Георги Георгиев е с 10 години управленски опит в областта на частния бизнес и управление на проекти, както и с 4,5 години управленски опит в държавна администрация. Има и 8 години преподавателски опит в български университети.

Роден е в гр. Враца. Завършил е ВВИСУ "Любен Кравелов" през 2000г. Преподавал е там 5 години като асистент и старши асистент. Успоредно с това е защитил през 2005 г. дисертационен труд в областта на управление на инвестиционни строителни проекти. Участвал е в екипа към Министерство на финансите, въвел капиталово бюджетиране основано на проектен подход на базата на неговия дисертационен труд за период от 3,5 години. Има собствена консултантска фирма, ръководеща проекти в областта на строителството, финансирани със публични и частни средства, включително и такива със средства от фондовете на ЕС. Ръководил е екипа, разработил методиката за изчисляване на "значително несъответствие" в областта на гражданската конфискация. Бил е главен секретар на Съюза за стопанска инициатива и член на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

ИТН

За министър на земеделието, храните и горите в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Пламен Абровски.

Той е магистър по Право в Югозападен университет "Неофит Рилски". Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" има 17 години юридически опит с експертиза в земеделското право, европейски процедури и политики.
Бил е главен секретар на Националния съюз на земеделските кооперации в България, дипломат в Постоянното представителство на Р България към Европейския съюз (директни плащания, ПРСР, държавни помощи и горски сектор), началник отдел "Законодателство на Европейския съюз", юрисконсулт в Българска агенция по безопасност на храните, главен сътрудник по "Управление на Европейски програми и проекти" в отдел "Оценка на проекти и договаряне", Главна дирекция "Оперативна програма околна среда".

За петте години работа в Постоянното представителство на Р България към Европейския съюз в Брюксел получава много добро обучение и квалификация по отношение на Европейското законодателство в сектор "Земеделие". Участието му в Съвета на министрите по земеделие и рибарство на ЕС, както и в различните работни групи към Съвети и Комитети към ЕК развива компетенциите му по отношение на водене на преговори, комуникация с чуждестранни делегации и начините на вземане на решения.

Познава много добре законодателството в сектор "Земеделие" и в сферата на здравеопазването на животните, фитосанитарния контрол и безопасността на храните Има добри познания в Административното, Трудовото, Търговското и Гражданското право.

ИТН

За министър на финансите в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Пламен Данаилов. Според биографична справка на сайта на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Данаилов е завършил Финанси, Счетоводство и контрол в УНСС. Има над 20 г. опит на висши управленски длъжности в големи международни компании. Управител е на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги.

 

ИТН

За министър на труда и социалната политика в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложена Теодора Пенева.

Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", тя е завършила Икономика и управление по отрасли - енергетика, инфраструктура и публични услуги в СУ "Св. Климент Охридски", "Управление на институциите за социална работа" в СУ "Св. Климент Охридски", "Международна икономика" в Пекински университет.

Била е заместник-директор в Социологическа агенция Китай All China Marketing Research, експерт пазарни анализи в ЕВН България, продуктов мениджър в ЕМИС, главен асистент в БАН - секция "Публични политики и социални промени" и "Международна икономика".

Теодора Пенева има над 17 години практичен и управленски опит в изследванията на пазари, отрасли и сектори, както и в разработката на стратегии за развитие на дейността на фирми в Китай и за развитие на публични услуги в България.

От 2017 г. работи в системата на БАН и придобива практически опит в стратегически изследвания на национално ниво, в разработката на държавни политики и национални секторни стратегии. Участва в екипа по проект "Изготвяне на национална стратегия в областта на енергетиката" в частите за потребление, пазар на труда и международен пазар.

Има опит с управление на проекти, придобит в работата по социологически и секторни проучвания в Китай и самостоятелно ръководене на проекти в България. Също така притежава опит в методите на измерване на енергийната бедност и оценка на различни видове политики за намаляване на енергийната бедност, общата бедност, и политики за сектор социални услуги.

ИТН

Велислава Петрова е предложена за министър на образованието, науката и иновациите в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее.

Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в представи нейната биография при обявяването на първия проектокабинет на ИТН, в който тя бе предложена за министър на здравеопазването.

Велислава Петрова е български учен имунолог. Учила е в Университета в Бристъл. В университета в Кеймбридж получава докторска степен по биологични науки, вирусология и имунология.

Тя е старши мениджър в екипа по здравна политика в Глобалния алианс за ваксини и имунизациии в Женева. Говори три езика. На 31 години.

ИТН

Известният уролог д-р Силви Кирилов е предложен за министър на здравеопазването в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее.

В момента д-р Кирилов е уролог в Александровска болница. Заемал е ръководни длъжности в Александровска болница, бил е и нейн директор. От 2011 до 2013 г. е директор на Изпълнителната агенция по трансплантации.

Businessregistar

За министър на културата в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее е предложен Георги Султанов.

Той е оперен певец. Според биографичната справка на сайта на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" 23 г. е в сферата на класическата музика. Работил е с всички музикални институти в България. С БНР и БНТ от 2006 г., като е осъществил множество записи и участия в концертни програми с оркестрите на БНР и Софийска Филхармония.

Редовен участник в музикалните фестивали: Софийски Музикални седмици, Опера Опън - Пловдив, Варненско лято, Мартенски музикални дни - Русе и др. Гастролирал е в Германия, Франция, Швейцария, Испания, Китай и мн. др.

ИТН 

Д-р Антония Валентинова е предложена за министър без портфейл по ромските въпроси в проектокабинета на Пламен НиколовПламен НиколовПламен Николаев Николов е роден на 29 юли 1977 г. в Горна Оряховица, по професия е предприемач. Владее.

Валентинова е лекар, анестезиолог. Завършила е Медицинския университет-София. Работи като лекар-ординатор в Спешна помощ и лекар-специализант "Анестезиология и интензивно лечение". Говори 4 езика. На 27 години.

ИТН

Последвайте канала на

Радина Лазарова
12770 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2021.08.05 | 01:15

9
Все ликари и адвокати. Как да им нямаш доверие? Да сте чули лекар или адвокат да е безпринципен? Обаче защо все плешиви - чалгарчето да не е комплексиран нещо по темата....
георги

2021.08.04 | 15:03

8
браво ! страхотни млади и умни хора !
Аз

2021.08.04 | 14:59

7
И тези всичките са били на кастинг?!?!?? ... Бог да пази България!

2021.08.04 | 14:47

6
ВЕРНО МАЙ НЕМА ДА ИМА СКОРО И ДЪРЖАВА
баце

2021.08.04 | 14:45

5
и аз като чуя, че знае английски и го вземам веднага. конгрочулейшън.

2021.08.04 | 13:47

2
До Христо Иванов Да България и гжа Мая манолова от изправисе ние идваме.Със вас бяхме и пак сме със вас,в името на независима Българиа.Вие сте най красиви и можещи.Липсва ви само гн Бойко Рашков.И той ще дойде много скоро.
Диана

2021.08.04 | 14:05

4
Особено красиви и особено можещи в леглото.
Е6а си мамата

2021.08.04 | 13:52

3
Досега всякакъв боклук е имало в проектокабинети, ама такова дъно не бяхме виждали. Няма ни един свестен...

2021.08.04 | 13:35

1
СЛАВИ ТИ КАКВО ИМАШ В ТИКВАТА ТИ ДОБРЕ ЛИДИ ВЪРНИ МАНДАТА ЩЕ ИЗРИГНЕМ ИЗВЕДНЪЖ СЪС ПРОТЕСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини