Румен Радев проведе телефонен разговор с арменския си колега Армен Саргсян

  • 03 август 2021 14:05

  • 543
  • 3
Румен Радев проведе телефонен разговор с арменския си колега Армен Саргсян
© Булфото (архив)

Поддържането на отличния политически диалог между България и Армения е стабилна основа за задълбочаване на сътрудничеството между двете държави, изградено върху дългогодишни исторически и културни връзки между българския и арменския народ. Тази обща позиция заявиха българският държавен глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и арменският президент Армен Саргсян, които проведоха днес телефонен разговор.

По време на разговора бяха отбелязани перспективите за насърчаване на двустранните партньорства в сферите на културата, образованието, иновациите, биотехнологиите.

Предстоящото през 2022 г. отбелязване на 30 години от установяването на дипломатически отношения между България и Армения ще даде допълнителен тласък на задълбочаване на сътрудничеството, заявиха президентите Радев и Саргсян.

Българският държавен глава отбеляза ролята на арменската общност у нас като естествена връзка между двете държави. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поднови поканата си към арменския си колега да посети България в удобно за двете страни време.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
543 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Красимир

2021.08.03 | 14:10

1
Каквито и разговори да водиш с колегата си в САЩ, те много добре знаят че лижеш задника на Путин! Шпионин си на Кремъл.!
Радев е тъпанар

2021.08.03 | 14:38

3
И се е научил да говори ... по ... телефона!
Стас

2021.08.03 | 14:15

2
Ей много работливо това воиниче. Ша на упраи.

Добави коментар

Водещи новини